Delicii culinare din bucataria saseasca: taieteii cu nuca, ciorba cu galuste de ficat si mancarea de pui cu tarhon

Delicii culinare din bucataria saseasca: taieteii cu nuca, ciorba cu galuste de ficat si mancarea de pui cu tarhon

Mancare de pui cu tarhon Aveti nevoie de un pui, 100 de mililitri de ulei, 12-15 fire de ceapa verde, 3 legaturi de patrunjel verde, o lingurita de faina, o lingura de pasta de rosii, 4-5 felii de lamaie, curatate de coaja, tarhon, sare.

acum 104 luni (6 Aug 2015)

Taietei cu nuca Aveti nevoie de 250 de grame de paste fainoase (spitrale, melcisori sau taietei), 100 de grame de nuca macinata, 2 linguri de miere si ulei. "Pastele fainoase se pun la fiert, in apa clocotita, in care se pun si 1-2 picaturi de ulei. Se strecoara si se lasa sa se raceasca, se adauga nucile macinate si mierea, amestecand bine totul, apoi se poate servi", explica profesoara Aurelia Rusu. Ciorba cu galuste de ficat Aveti nevoie de 2-3 linguri de faina, un ficat de vita, un os de vita, un ou, o ceapa, un morcov, smantana, radacini de patrunjel, telina, pastarnac, marar sau tarhon verde, zeama de lamaie, sare, piper. Se lasa sa fiarba timp de 40-50 de minute, dupa care se strecoara cu grija. Ficatul de vita se trece prin blender, dupa care se amesteca cu un ou crud, sare, piper si 2-3 linguri de faina, ca sa se lege pasta de ficat. Se acreste cu zeama de lamaie si se "drege" cu smantana. Mancare de pui cu tarhon Aveti nevoie de un pui, 100 de mililitri de ulei, 12-15 fire de ceapa verde, 3 legaturi de patrunjel verde, o lingurita de faina, o lingura de pasta de rosii, 4-5 felii de lamaie, curatate de coaja, tarhon, sare. Se adauga ceapa si tarhonul, curatate, spalate si taiate, se presara faina si se amesteca cu o lingura de lemn. Se potriveste de sare, se toarna o ceasca cu apa, se acopera cratita si se fierbe inabusit la foc mic, pana ce se fragezeste carnea (aproximativ 50 de minute). Apoi se adauga pasta de rosii, subtiata cu o lingura de apa, se potriveste de sare, se pun felii de lamaie, se presara patrunjelul, tocat marunt si se mai da intr-un clocot, dupa care mancarea poate fi servita", explica profesoara Aurelia Rusu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro