DECLARATIILE belicoase nervoase ale lui Putin, la adresa Romaniei, au primit raspuns. Ministerul de Externe a REACTIONAT FERM dupa ce liderul de la MOSCOVA a AMENINTAT ca ARMATA RUSA e pregatita sa FOLOSEASCA RACHETELE impotriva TARII NOASTRE

DECLARATIILE belicoase nervoase ale lui Putin, la adresa Romaniei, au primit raspuns. Ministerul de Externe a REACTIONAT FERM dupa ce liderul de la MOSCOVA a AMENINTAT ca ARMATA RUSA e pregatita sa FOLOSEASCA RACHETELE impotriva TARII NOASTRE

Ministerul roman de Externe a reactionat ferm la declaratiile presedintelui rus, Vladimir Putin, care a amenintat vineri, intr-o conferinta de presa la Atena, ca Romania s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor rusesti din moment ce gazduieste elemente ale scutului anti-racheta american, considerat de Moscova o amenintare la adresa securitatii sale.

acum 74 luni (29 May 2016)

Ministerul roman de Externe a reactionat ferm la declaratiile presedintelui rus, Vladimir Putin, care a amenintat vineri, intr-o conferinta de presa la Atena, ca Romania s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor rusesti din moment ce gazduieste elemente ale scutului anti-racheta american, considerat de Moscova o amenintare la adresa securitatii sale. "Distorsionarea repetata a acestor realitati nu face decat sa mentina o atmosfera tensionata, in contradictie cu spiritul de deschidere manifestat de Romania si aliatii sai pe tema apararii antiracheta", atentioneaza MAE. "In plus, este surprinzatoare plasarea acestui subiect in cadrul regional de securitate, in conditiile in care, sunt binecunoscute cauzele evolutiilor preocupante din ultimii ani in materie de securitate regionala", puncteaza diplomatia de la Bucuresti.

Iata raspunsul complet al MAE :

"Ministerul Afacerilor Externe isi exprima surprinderea cu privire la pozitia exprimata in 27 aprilie 2016, la Atena, de presedintele Federatiei Ruse cu privire la sistemul de aparare antiracheta din Romania.

Aceasta pozitie releva o ignorare a situatiei reale pe care atat Romania, cat si Aliatii sai au explicat-o in repetate randuri in ceea ce priveste caracterul pur defensiv al sistemului de aparare antiracheta. Reamintim si cu aceasta ocazie ca prevederile Acordului bilateral dintre Romania si SUA in domeniul apararii antiracheta reglementeaza cu strictete caracterul defensiv al sistemului de la Deveselu si conformitatea acestuia cu prevederile Cartei ONU.

Distorsionarea repetata a acestor realitati nu face decat sa mentina o atmosfera tensionata, in contradictie cu spiritul de deschidere manifestat de Romania si Aliatii sai pe tema apararii antiracheta.

In plus, este surprinzatoare plasarea acestui subiect in cadrul regional de securitate, in conditiile in care, sunt binecunoscute cauzele evolutiilor preocupante din ultimii ani in materie de securitate regionala!... Citeste intreg articolul pe evz.ro