Declaratii SOCANTE ale tatalui atacatorului din Tunisia. Cum a reactionat barbatul cand a aflat ce a facut fiul lui

Tatăl celui care vineri a ucis 38 de persoane in stațiunea turistică tunisiană Sousse a declarat că extremiștii i-au distrus creierul fiului său și că a fost surprins cand a aflat ce a făcut copilul lui, relatează Agerpres. Pagina de Facebook a lui Seifeddine Rezgui conținea un amestec de referiri la echipa de fotbal favorită, Real Madrid, și la sprijinul său pentru organizația Statul Islamic, alături de cateva inregistrări video propagandistice, adaugă publicația citată.

acum 104 luni (29 Jun 2015)

Tatăl celui care vineri a ucis 38 de persoane in stațiunea turistică tunisiană Sousse a declarat că extremiștii i-au distrus creierul fiului său și că a fost surprins cand a aflat ce a făcut copilul lui, relatează Agerpres.

Abdul-Hakeem Rezgui, tatăl lui Seifeddine Rezgui, a stat două zile in arestul poliției din Tunis, fiind interogat in legătură cu atacul sangeros comis de fiul său. Nu am știut ce face, asta am spus și poliției și asta vă spun și dumneavoastră. Oamenii continuă să imi ceară informații și nu știu ce să le spun, am fost total surprins de știrea despre ce a făcut fiul meu. Mă intorsesem de la serviciu la 11:30 a.m., lucrez la Căile Ferate. apoi, la 4:00 p.m., polițiștii au venit la mine acasă și au zis că trebuie să merg cu ei. 'Fiul meu merge la universitate și este bine', asta este tot ce știam'', a declarat Abdul-Hakeem Rezgui, potrivit The Telegraph. Un terorist a fost impuşcat

Unul dintre colegii de facultate ai lui Seifeddine Rezgui (in varstă de 23 de ani) a spus că acesta se comporta normal și era un student foarte bun. Dar, in atitudinea sa s-a produs o schimbare după ce a inceput să petreacă tot mai mult timp alături de un grup de musulmani salafiști, care promovează jihadul.

Rauf Alsaaidy, asistent al secretarului general al Uniunii Generale a Studenților Tunisieni de la Universitatea Sfax, a declarat că Seifeddine Rezgui făcea parte din alt sindicat studențesc ce avea legături stranse cu Frăția Musulmană.

Citește și: TEROARE pe trei continente: Atentate cu zeci de morţi in Franţa, Tunisia şi Kuweit

"Era un băiat normal in primul an de facultate, potrivit colegilor lui. Obișnuia să sprijine și să participe la campania islamistă a alegerilor studențești și să participe la dawah (predicarea islamului) in corturile din fața universității.

Pagina de Facebook a lui Seifeddine Rezgui conținea un amestec de referi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro