Declaratie unui fost medic epidemiolog: "La noi, in Romania, trebuie sa moara oameni ca sa priceapa lumea ca exista infectii in spital"

Declaratie unui fost medic epidemiolog:

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu a reactionat in urma declaratiilor facute de fostul medic: " Nu am cunostiinta ca in perioada respectiva, cand nu ocupam functia de manager al Spitalului Judetean, sa fie semnalate infectii sau alte probleme epidemiologice pe care le prezinta fostul medic al Spitalulului Judetean, care s-a pensionat", a spus Tiberiu Tataru, managerul Spitalului Judetean de Urgenta.

acum 63 luni (9 May 2016)

Medicul Maria Dragotoiu a declarat, pentru Europa FM, ca a fost nevoita, in urma cu doi ani, sa realizeze dezinfectia cu formol pentru ca dezinfectantul pe care il avea nu era eficient: "Eu eram necajita ca aveam piocianic (n.r. o bacterie periculoasa) in apa sterila de la chirurgie si eu nu puteam sa las medicii sa se spele cu asa o apa si sa introduca in burta bolnavului piocianic, care este cel mai pacatos dintre toti microbii de spital. Dar la noi in Romania trebuie sa moara oameni ca sa priceapa lumea ca exista infectii in spital. Piocianicul este o bacterie intalnita de obicei in cadrul infectiilor dobandite in spital, fiind rezistenta la majoritatea antibioticelor. Problemele semnalate de medicul Maria Dragotoiu ase refera la perioada de la inceputul anului 2014. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu a reactionat in urma declaratiilor facute de fostul medic: " Nu am cunostiinta ca in perioada respectiva, cand nu ocupam functia de manager al Spitalului Judetean, sa fie semnalate infectii sau alte probleme epidemiologice pe care le prezinta fostul medic al Spitalulului Judetean, care s-a pensionat", a spus Tiberiu Tataru, managerul Spitalului Judetean de Urgenta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro