Deciziile care vor sufoca romanii prin cresterea intretinerii. "Stim ca sacul numit buget e gol, dar nu il carpiti pe spinarea locatarilor"

Deciziile care vor sufoca romanii prin cresterea intretinerii.

Ceea ce s-a propus initial, pentru aducerea de bani la buget (buget ce pare gandit pe carca locatarilor) privea impozitarea la venitul minim a "remuneratiei primita de presedintele asociatiei de proprietari sau de alte persoane, in baza contractului de mandat, potrivit Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cu modificarile si completarile ulterioare". Mai, legiuitorilor: stim ca sacul numit buget este gol, dar nu il carpiti pe spinarea locatarilor pentru ca in acest ritm nimeni nu se va mai implica in blocuri pe de o parte, iar pe de alta parte restantierii (nu cei traditionali, ci cei care nu vor mai putea suporta cresterile de costuri) vor sufoca sistemul si vai ce se vor mai plange "furnizorii"ca nu mai scot bani din tara.

acum 40 luni (13 Sep 2017)

>

Incepand cu listele lunii septembrie, administratorii trebuie sa aiba in vedere toate aceste modificari legislative si sa ceara ingrijitorului, fochistului, paznicului etc dovezi privind venitul realizat, sa raporteze si sa verse la buget sumele datorate. Pentru administratorii persoane fizice aceste prevederi se aplica deja si prin urmare cota de intretinere a crescut acolo unde administratorii realizeaza venituri cumulate sub 1450 lei (aici intervine implicarea presedintelui si cenzorului in verificarea raportarii administratorului).

Ceea ce s-a propus initial, pentru aducerea de bani la buget (buget ce pare gandit pe carca locatarilor) privea impozitarea la venitul minim a "remuneratiei primita de presedintele asociatiei de proprietari sau de alte persoane, in baza contractului de mandat, potrivit Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cu modificarile si completarile ulterioare".

Cu alte cuvinte se dorea, in asociatiile de proprietari unde presedintele era remunerat si acesta NU atingea prin cumulare venitul minim, locatarii sa aiba introduse in listele de intretinere taxele aferente venimului minim. Aceasta alta persoana, in cadrul asociatiilor de proprietari era cenzorul, cel care presteaza tot in baza unui contract de mandat (daca activitatea de cenzorat este realizata de catre o persoana fizica).

Precizam ca, in forma finala, contractele de mandat ce vizeaza asociatiile de proprietari (presedinte, cenzor) NU mai intra in sfera de reglementare.

Sa facem o recapitulare cu privire la deciziile care au dus si duc la cresterea cotelor de intretinere:

a) Cresterea pretului la gazele naturale - costul a crescut fapt care a determinat si cresterea cotei lunare de intretinere.

b) Montarea detectoarelor de gaze - o noua reglementare a dus la situatia in care locatarii sunt determinati sa-si monteze in apartament si pe partile comune, acele detec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro