Decizii grele in Parlament: vot pentru trei dosare penale

In locul bugetului de stat pe 2016, deputatii si senatorii discuta, la inceputul ultimei luni din an, despre cererile DNA de retinere si arestare preventiva a unor colegi, despre mita pe care ar fi primit-o prietenul lui Victor Ponta sau despre despagubirile ilegale acordate de ANRP. Mita de 600.000 de euro in curtea bisericii Fostul lider PNL, ex-PDL, Ioan Oltean ar fi primit, potrivit procurorilor, o mita de 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni la sefa Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Crinuta Dumitrean, astfel incat sa fie aprobata cererea acestuia de acordare a unei despagubiri de circa 109 milioane lei (pentru un teren in Pitesti de peste 61.000 metri patrati, supraevaluat cu 87 de milioane lei).

acum 96 luni (29 Nov 2015)

In locul bugetului de stat pe 2016, deputatii si senatorii discuta, la inceputul ultimei luni din an, despre cererile DNA de retinere si arestare preventiva a unor colegi, despre mita pe care ar fi primit-o prietenul lui Victor Ponta sau despre despagubirile ilegale acordate de ANRP. Tot miercuri, plenul Senatului ar trebui sa se pronunte asupra cererii formulate de DNA pe numele ex-ministrului PSD Dan Sova, dar s-ar putea ca votul sa fie amanat pentru joi, pe motiv ca alesii doresc si o sedinta solemna de Ziua Nationala.

In declaratii, justitia sta bine

Liderii principalelor partide parlamentare, PSD si PNL, spun nu doar ca cererile DNA vor fi aprobate, dar vorbesc si despre modificarea Constitutiei astfel incat pe masa parlamentarilor sa nu mai ajunga dosare penale si solicitari de ridicare a imunitatii.

La randul lor, colegii de partid ai lui Oltean si Teodorescu au dat asigurari, inca de vinerea trecuta, ca nu vor face zid in jurul celor anchetati pentru fapte de coruptie si ca vor vota "cu bilele la vedere" toate cererile DNA.

Ramane de vazut cum se vor materializa la vot intentiile declarate ale liderilor PSD si PNL, in conditiile in care, nu mai departe de saptamana trecuta, solicitarea DNA in cazul Sova a fost avizata in Comisia juridica a Senatului cu un vot la limita (din zece membri prezenti la sedinta, doar cinci s-au pronuntat "pentru").

Mita de 600.000 de euro in curtea bisericii

Fostul lider PNL, ex-PDL, Ioan Oltean ar fi primit, potrivit procurorilor, o mita de 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni la sefa Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Crinuta Dumitrean, astfel incat sa fie aprobata cererea acestuia de acordare a unei despagubiri de circa 109 milioane lei (pentru un teren in Pitesti de peste 61.000 metri patrati, supraevaluat cu 87 de milioane lei).

Potrivit unor informatii difuzate de Digi 24, dosarul ANRP 4 ar fi fost de... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro