Decizie politica: TVR va intra in insolventa
Saptamana trecuta, reprezentantii Ministerului Finantelor au discutat in comisia de specialitate din Camera Deputatilor despre doua variante legate de TVR: insolventa si fuziunea cu Societatea Romana de Radiodifuziune. Presupun ca anumite modificari legislative, care in timpul discutiei respective am inteles ca sunt agreate si de catre- cel putin ca principiu, sigur - si de catre parlamentari, ele vor fi prezentate comisiei si, cum cele doua institutii sunt in subordinea parlamentului, parlamentul va decide daca le accepta si pe care le accepta din variantele tehnice pe care le va propune Ministerul de Finante", a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.
Saptamana trecuta, reprezentantii Ministerului Finantelor au discutat in comisia de specialitate din Camera Deputatilor despre doua variante legate de TVR: insolventa si fuziunea cu Societatea Romana de Radiodifuziune. "La discutiile din comisia de specialitate din Camera Deputatilor, de saptamana trecuta, Ministerul de Finante s-a angajat sa prezinte variantele de modificare ale legii si pasii procedurali care trebuie urmati pentru a gasi raspuns la cel putin doua din solutiile invocate in acel moment: insolventa si fuziunea cu Radioul. Presupun ca anumite modificari legislative, care in timpul discutiei respective am inteles ca sunt agreate si de catre- cel putin ca principiu, sigur - si de catre parlamentari, ele vor fi prezentate comisiei si, cum cele doua institutii sunt in subordinea parlamentului, parlamentul va decide daca le accepta si pe care le accepta din variantele tehnice pe care le va propune Ministerul de Finante", a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului. Dar acum nu vorbim de aceste lucruri, vorbim, pur si simplu, de modificari in legi existente, fie Legea insolventei, fie Legea Radio-TV-ului, modificari care permit, apoi, ca televiziunea cel putin, caci despre televiziune vorbim, sa intre intr-o alta etapa procedurala, fie ca vorbim de insolventa, fie ca vorbim de o fuziune.
La sfarsitul lunii ianuarie, Irina Radu anunta ca TVR a terminat anul 2015 cu pierderi cumulate de 689 milioane de lei. Tot atunci, ea a spus ca situatia se inrautatea rapid, in conditiile in care, daca toate datoriile ar fi platite in cinci ani, la veniturile de acum TVR ar ramane cu bani pentru doare 350-400 de angajati, comparativ cu totalul de 2.500 cat are in prezent. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro