Decizie istorica: Presedintele Republicii Moldova va fi ales de popor

Presedintele Republicii Moldova va fi ales direct de popor, a decis, vineri, Curtea Constitutionala de la Chisinau, relateaza publika.md.

acum 51 luni (4 Mar 2016)

Presedintele Republicii Moldova va fi ales direct de popor, a decis, vineri, Curtea Constitutionala de la Chisinau, relateaza publika.md. Decizia este irevocabila si nu poate fi supusa niciunei cai de atac.

Curtea Constitutionala a stabilit ca actuala procedura de alegere a sefului statului este neconstitutionala. De asemenea, Curtea Constitutionala a mai constatat ca alegerea presedintelui de catre Parlament a provocat crize politice in Republica Moldova.

"Curtea considera necesara contestarea dispozitiei cu privire la revizuirea Constitutiei. Curtea mentioneaza ca prevederile constitutiei sunt determinate de natura si scopul Constitutiei.

Decizia Curtii vine dupa examinarea unei sesizari depusa in luna noiembrie de un grup de deputati ai Partidului Liberal Democrat (PLDM), in care erau contestate modificarile la Legea Suprema din 2000. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro