Decizie inedita. Arabia Saudita va construi un oras al divertismentului

Decizie inedita. Arabia Saudita va construi un oras al divertismentului

Intins pe o suprafata de 334 de kilometri patrati, mai mare cu peste 100 de kilometri patrati decat cea a Bucurestiului, acest oras urmeaza sa devina o destinatie importanta pentru pasionatii de safari, precum si de curse automobilistice.

acum 84 luni (10 Apr 2017)

Anuntul a fost facut de printul Mohammad bin Salman Al Saud, ministru al Apararii si al doilea in linia de succesiune la tron.

"Vorbim despre cel mai mare oras cultural, sportiv si de divertisment din regat", care va oferi "activitati de calitate, alese cu atentie", a afirmat printul saudit, citat de agentia Spa.

Intins pe o suprafata de 334 de kilometri patrati, mai mare cu peste 100 de kilometri patrati decat cea a Bucurestiului, acest oras urmeaza sa devina o destinatie importanta pentru pasionatii de safari, precum si de curse automobilistice. De asemenea, va gazdui parcuri de distractii, centre culturale si complexe sportive.

Confruntate cu scaderea pretului petrolului - Arabia Saudita este cel mai mare exportator mondial - si o crestere spectaculoasa a deficitului public, autoritatile saudite au lansat anul trecut un vast program de diversificare a economiei, denumit "Vision 2030". In cadrul acestui plan, Guvernul Arabiei Saudite, o tara conservatoare in care femeile nu au dreptul de a conduce automobilul, a infiintat de curand o agentie pentru sprijinirea intreprinderilor private cu activitate in domeniul divertismentului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro