Decizie ICCJ: Dosarele Alinei Bica, reunite intr-unul singur. Ce inseamna aceasta masura

Faptele Alinei Bica şi ale lui Dorin şi Alin Cocoş privind despăgubirile ilegale de la ANRP vor fi judecate in primul dosar al fostei şefe a DIICOT, in timp ce in cel de-al doilea dosar răman acuzaţiile privindu-i pe Adriean Videanu şi Ovidiu Tender, a decis, vineri, Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), potrivit Mediafax. "Primirea acestui teren a fost in stransă legătură cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi care a corespuns interesului inculpaţilor Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, in legătură cu dosarul de despăgubire nr.22714/FFCC avand ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)", au scris procurorii in actul de sesizare a instanţei.

acum 55 luni (19 Jun 2015)

Faptele Alinei Bica şi ale lui Dorin şi Alin Cocoş privind despăgubirile ilegale de la ANRP vor fi judecate in primul dosar al fostei şefe a DIICOT, in timp ce in cel de-al doilea dosar răman acuzaţiile privindu-i pe Adriean Videanu şi Ovidiu Tender, a decis, vineri, Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), potrivit Mediafax.

Magistraţii au mai stabilit ca judecata in dosarul "Bica 1" să se reia in 15 septembrie, dată pană la care cei judecaţi in dosar trebuie să hotărască dacă recunosc integral faptele imputate de către anchetatori, caz in care vor fi judecaţi in procedură simplificată.

La ieşirea din sala de judecată Alina Bica a declarat că decizia de vineri a instanţei este una corectă şi că nu i se pare normal ca anchetatorii să intocmească două dosare pentru aceeaşi faptă.

Citește și: Alina Bica, cercetată penală, se intoarce, luni, la muncă

In dosarul "Bica 1", fosta şefă a DIICOT a fost trimisă in judecată, in 15 decembrie 2014, pentru că, in calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei in comisia ANRP, impreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de cate două fapte de luare de mită, abuz in serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA l-au trimis in judecată şi p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro