DECIZIE FINALA. Romanii care dau casa in plata nu vor plati impozit

Persoanele fizice care decid sa inapoieze bancilor locuintele cumparate prin credit, prin intermediul darii in plata nu vor plati impozitul aferent transferului de proprietate imobiliara, a decis Guvernul in sedinta de marti.

acum 44 luni (29 Jun 2016)

Persoanele fizice care decid sa inapoieze bancilor locuintele cumparate prin credit, prin intermediul darii in plata nu vor plati impozitul aferent transferului de proprietate imobiliara, a decis Guvernul in sedinta de marti. Noile reglementari sunt introduse intr-o ordonanta de urgenta adoptata astazi de Guvern, care modifica si completeaza Codul fiscal, si care are in vedere protejarea persoanelor fizice care au recurs la darea in plata ca urmare a faptului ca se afla intr-o situatie economica dificila", se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

Potrivit actului normativ, beneficiar este orice persoana fizica, indiferent de calitatea pe care o are in contractul de credit si care apeleaza pentru prima data la darea in plata. Pentru identificarea primei operatiuni de dare in plata se infiinteaza la nivelul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania Registrul national notarial de evidenta a actelor de dare in plata. In acest registru se inscriu actele autentificate de notarul public si hotararile judecatoresti de dare in plata emise conform Legii 77/2016", precizeaza documentul.

Totodata, nici persoanele care au fost deja executate silit si care apeleaza la legea darii in plata pentru a li se anula datoriile neachitate la data intrarii in vigoare a act normativ adoptat marti nu vor mai trebui sa achite impozitul pe transferul bunurilor imobile din patrimoniul personal, iar cele care l-au achitat sub orice forma pot cere restituirea acestuia. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro