Decizie de ultima ora a judecatorilor in cazul mamei care si-a ucis prin tortura copilul, pentru ca semana cu amantul

Decizie de ultima ora a judecatorilor in cazul mamei care si-a ucis prin tortura copilul, pentru ca semana cu amantul

Condamnata initial de Tribunalul Vaslui la 18 ani de inchisoare, pentru omor prin cruzimi, Roxana Smocot a atacat sentinta, iar in calea de atac, judecatorii ieseni au dispus astazi reducerea pedepsei de la 18 ani, la 15 ani de inchisoare. Tanara de 28 de ani care si-a calcat in picioare bebelusul si l-a eviscerat cu o bucata de teracota in prezenta fiului de 4 ani si a unui nepotel de 7 ani a incercat sa obtina achitarea invocand nebunia. Relatia extraconjugala i-a luat mintile Tanara de 27 de ani a recunoscut inca de la inceputul cercetarilor ca si-a ucis copilul pentru ca i se parea ca seamana cu amantul.

acum 55 luni (8 Jul 2016)

Curtea de Apel Iasi a decis definitiv reducerea pedepsei aplicata tinerei care a ingrozit Romania. Condamnata initial de Tribunalul Vaslui la 18 ani de inchisoare, pentru omor prin cruzimi, Roxana Smocot a atacat sentinta, iar in calea de atac, judecatorii ieseni au dispus astazi reducerea pedepsei de la 18 ani, la 15 ani de inchisoare.

In plus, judecatorii i-au interzis drepturile parintesti pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei, si au obligat-o la tratament medical pana la vindecarea sau ameliorarea starii de sanatate.

Tanara de 28 de ani care si-a calcat in picioare bebelusul si l-a eviscerat cu o bucata de teracota in prezenta fiului de 4 ani si a unui nepotel de 7 ani a incercat sa obtina achitarea invocand nebunia. De altfel, inca din timpul cercetarilor, precum si in timpul examinarii psihiatrice la comisia din cadrul Spitalului Penitenciar Jilava, mama criminala a cerut sa fie internata intr-un spital si sa nu fie dusa la puscarie. Medicii legisti si psihiatrii de la Vaslui a recomandat efectuarea unei expertize la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici".

Verdictul psihiatrilor

Elena Roxana Smocot a fost internata la Spitalul Penitenciar Jilava, iar in urma exteritzei psihiatrice, specialistii de la Mina Minovici au stabilit ca aceasta sufera de o tulburare schizoafectiva si a avut discernamantul diminuat in momentul comiterii faptei.

"S-a aratat ca inculpata a prezentat la data comiterii faptei pentru care este cercetata diagnosticul stare disociativa survenita postpartum pe fond de vulnerabilitate biologica si psihologica. La data de 12.06.2015 (data comiterii crimei n.r.) inculpata a avut diminuata capacitatea psihica de apreciere critica asupra continutului si asupra consecintelor social negative ale faptei pentru care este cercetata si fata de care discernamintul a fost diminuat. La data examinarii in comisie prezint... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro