Decizie controversata la Senat: PSD forteaza procedurile pentru a-si impune omul la ICR. Creatoarea de moda Liliana Turoiu, apropiata Gabrielei Firea si originara din Teleorman, este favorita pentru aceasta functie

Daca va uitati un pic peste candidaturile depuse, veti remarca faptul ca la data de 20 erau suficiente candidaturi depuse pentru a se completa acest comitet director, adica presedinte si doi vicepresedinti, erau mai mult de trei candidaturi depuse pentru presedinte si doi vicepresedinti", a explicat liderul Gupului PNL, Mario Oprea. Cine este candidata PSD Creatoarea de moda Liliana Turoiu este lector universitar la Facultatea de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti si presedinte al Asociatiei de Mode si Design din Romania.

acum 68 luni (11 Apr 2017)

PSD si ALDE au schimbat retroactiv termenul de depunere a candidaturilor pentru sefia Institutului Cultural Roman (ICR). Initial, conducerea Senatului a fixat data de 20 martie drept termen pentru depunerea candidaturilor pentru functiile vacante (presedinte, doi vicepresedinti, membri in consiliul de conducere). PNL s-a incadrat in acest termen, in schimb, PSD a depus abia pe 22 martie candidatura Lilianei Turoiu, creatoare de moda, pentru sefia ICR. In aceeasi sedinta, insa, Serban Nicolae (PSD) a depus, in calitate de lider de grup, o solicitare de amanare a termenului cu 15 zile. "La Camera Deputatilor, Grupul PNL a depus o solicitare pentru prelungirea termenului de depunere a candidaturilor pentru functiile din institutiile care sunt in subordinea Parlamentului. Paralela facuta de presedintele Senatului este insa incorecta - amanarea nominalizarilor pentru BNR si ASF s-a facut in lipsa unor propuneri concrete. De exemplu, pentru BNR nu fusese depus niciun CV la Comisia de buget. Deci ni s-a solicitat tot de catre Biroul Permanent sa depunem candidaturi pana pe data de 20. Daca va uitati un pic peste candidaturile depuse, veti remarca faptul ca la data de 20 erau suficiente candidaturi depuse pentru a se completa acest comitet director, adica presedinte si doi vicepresedinti, erau mai mult de trei candidaturi depuse pentru presedinte si doi vicepresedinti", a explicat liderul Gupului PNL, Mario Oprea.

In ciuda acestui argument, majoritatea PSD--ALDE a respins contestatia PNL si decis prelungirea termenului de depunere a candidaturilor cu doua saptamani.

Cine este candidata PSD

Creatoarea de moda Liliana Turoiu este lector universitar la Facultatea de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti si presedinte al Asociatiei de Mode si Design din Romania. In luna februarie, ea a fost prezenta la Carnavalul de la Venetia cu expozitia de costume si fotografie "Zestrea", din partea Primariei Capitalei si cu sprij... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro