DECALAJ MAJOR: Pensionarii din Politie, mult peste cei din Armata. Veteranii de razboi primesc pensii si de trei ori mai mici decat fostii politisti

Este foarte greu de explicat cum un fost sef de stat major al Armatei primeste o pensie de 6.100 de lei, iar un chestor de politie sare usor de 10.000 de lei. Veteranii de razboi, mult sub chestorii de birou In timp ce generalii de carton iau pensii de zeci de mi de lei, fostii veterani primesc pensii incomparabil mai mici. Conform informatiilor furnizate de Biroul de Presa al Armatei, din structura centrala a ministerului s-au pensionat 1.413 cadre militare, 1.230 de la Statul Major al Fortelor Terestre, 543 de la Fortele Aeriene, 307 de la Fortele Navale, 300 de la Comandamentul Logistic si 86 de la Comandamentul comunicatiilor si informaticii.

acum 83 luni (9 Aug 2017)

Sumele enorme pe care le incaseaza la pensie politistii au provocat o adevarata revolta fata de pensiile militare. Cu toate acestea, sumele pe care le primesc fostii sefi ai Armatei si veteranii de razboi sunt chiar si de trei ori mai mici decat cele pe care le primesc fostii politisti.

Cazul chestorului Cornel Ciocoiu, care a iesit la pensie din functia de secretar de stat la M.A.I. cu suma de 13.700 de lei si apoi a fost din nou angajat cu un salariu de 8.187 lei a atras atentia din nou asupra inechitatilor sistemului pensiilor speciale.

Este foarte greu de explicat cum un fost sef de stat major al Armatei primeste o pensie de 6.100 de lei, iar un chestor de politie sare usor de 10.000 de lei.

Chiar si in cadrul Armatei, cea mai mare pensie, de 31.727 lei pe luna, o primeste un magistrat militar si nu un ofiter de cariera.

"In luna aprilie a anului curent (2017 - n.r.), la nivelul Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apararii Nationale, cuantumul net al celei mai mari pensii de militar este de 12.741 lei," a precizat Biroul de Presa al Armatei la solicitarea RL.

In comparatie, chestorul Petre Toba de la Ministerul de Interne are o pensie lunara de aproximativ 18.000 de lei. Ca urmare a acestei legi, generalul Ilie Botos, unul dintre preferatii lui Gabriel Oprea, s-a pensionat cu 24.000 de lei, cu 7000 de lei mai mult decat ultimul salariu.

Veteranii de razboi, mult sub chestorii de birou

In timp ce generalii de carton iau pensii de zeci de mi de lei, fostii veterani primesc pensii incomparabil mai mici.

Generalul-locotenent de aviatie cu trei stele, Gheorghe Constantin(96 de ani), a participat la 271 de misiuni de lupta in Al Doilea Razboi Mondial.

Generalul de aviatie Ion Dobran are 98 de ani si -participat la 340 de misiuni de lupta. Acum primeste lunar 6.000 de lei care reprezinta venituri din pensie si indemnizatia de veteran, conform adevarul.ro.

Generalul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro