Decaderea interlopului care a speriat Europa. Costel Corduneanu, de la sportiv de performata la condamnat

Decaderea interlopului care a speriat Europa. Costel Corduneanu, de la sportiv de performata la condamnat

Costel Corduneanu risca sa ajunga la puscarie dupa ce, la finele saptamanii trecute, a fost condamnat de Tribunalul Maramures la opt ani de inchisoare cu executare pentru mai multe fapte de crima organizata. De pilda, reteaua de hoti despre care procurorii spun ca a fost pusa pe picioare de Corduneni a actionat in zeci de tari ale Europei si a produs sute de mii de euro care se intorceau la Iasi prin firmele de transfer monetar. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan O femeie "le-a mancat banii" Cordunenilor (UPDATE) Reteta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hotilor/ INTERCEPTARI SOC EXCLUSIV Costel Corduneanu, de la medalii la catuse (VIDEO) Clanul Corduneanu se regrupeaza pe Facebook dupa ce a scapat de puscarie Vipurile interlopilor la petrecerile clanului Corduneanu (VIDEO SI AUDIO) Clanul Corduneanu a fost pus in libertate (UPDATE) Costel Corduneanu catre un ofiter de Politie: "Eu pastrez linistea in oras"

acum 100 luni (18 Mar 2016)

Costel Corduneanu risca sa ajunga la puscarie dupa ce, la finele saptamanii trecute, a fost condamnat de Tribunalul Maramures la opt ani de inchisoare cu executare pentru mai multe fapte de crima organizata. Inainte de a pune pe picioare cel mai cunoscut clan din zona Moldovei, liderul clanului Corduneanu a practicat luptele libere, fiind angajat cu grad de subofiter in cadrul cluburilor Steaua Bucuresti si Dinamo Brasov. Am fost sportiv si am reprezentat tara, asta nu stiti sa dati la ziare, pe net, la tv", spunea, recent, Costel Corduneanu, printr-o postare de pe Facebook. Interpelat, ulterior, de reporterii "Adevarul", Doroftei a spunea ca are "amintiri frumoase" alaturi de Corduneanu.

"Fotografia este recenta, a fost facuta la o Gala de box de la Iasi.

Cum s-a format clanul Corduneanu

Presa romana a scris in mai multe randuri liderul clanului interlop ca ar fi fost condamnat in strainatate, pentru fapte de violenta, in anii '90, inainte de a se intoarce la Iasi si a inchega cel mai de temut clan interlop din Moldova.

Autoritatile porneau prima ofensivi impotriva clanului Corduneanu in 2004, atunci cand cei mai importanti membri ai retelei, Costel si Vasile Corduneanu, erau retinuti pentru trafic de droguri. Cei doi, alaturi de alti membri ai familiei, erau trimisi in judecata in 2005, fiind acuzati ca ar fi adus in Romania droguri de risc, cum ar fi canabis sau ecstasty, pe care le-ar fi vandut ulterior pe piata din Romania sau in tarile baltice.

Dupa opt nai de procese, cei mai importanti membri ai clanului, inclusiv Costel, au fost achitati.

Costel Corduneanu si Vasile Calin s-au indreptat apoi impotriva statului roman, invocand ca prin actiunea derulata de procurori impotriva lor le-a fost lezata imaginea. In actiunea sa, de pilda, Costel Corduneanu noteaza chiar ca unul dintre prejudiciile de imagine aduse de statul roman a fost reprezentat de modu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro