Debaronizarea Romaniei, la mana societatii civile | OPINIE

Este singura solutie pentru insanatosirea rapida a societatii romanesti subjugata de activitatea unor grupuri de interese, ce actioneaza la cel mai inalt nivel si care reusesc chiar sa discrediteze ideea de democratie. Lista lui Iohannis ar trebui sa contina specialisti de o inalta tinuta profesionala, care ar putea sa faca din comisiile parlamentare parteneri autentici de indrumare si de dialog ai unui guvern format dupa chipul si asemanarea lor.

acum 55 luni (7 Jul 2017)

Intr-un interviu acordat agentiei EFE, Macron afirma ca "partidele traditionale, marcate de divizari profunde, nu mai pot raspunde provocarilor" si ca "esecurile" recente ale acestora "au aruncat alegatorii in bratele populistilor si extremistilor". este o entitate intre partid politic si miscare cetateneasca ce se inspira din tehnicile utilizate de Barack Obama in campania sa "Yes, we can!"

S-a tot vehiculat, in aceasta perioada de criza politica, prin care trece Romania, ideea alegerilor anticipate. Pare o situatie bizara, avand in vedere gravele derapaje ce s-au desfasurat pe scena politica, dar nucleul problemei este, in fond, lipsa unei oferte de capital uman credibil, venita din partea opozitiei, capabil sa satisfaca exigentele electoratului care isi doreste aceasta schimbare. Potentialul uman, de care dispune Romania, necesar ocuparii celor 465 de locuri in parlament este colosal. Avem oameni integri, profesionisti, cu inalta tinuta morala si civica care ar putea schimba cvasitotal componenta actualului parlament. Este singura solutie pentru insanatosirea rapida a societatii romanesti subjugata de activitatea unor grupuri de interese, ce actioneaza la cel mai inalt nivel si care reusesc chiar sa discrediteze ideea de democratie.

Actiunea de a convinge personalitati sa se implice in viata politica nu este usoara. La acea vreme eram fascinati de personalitatea presedintelui Cehoslovaciei, Vaclav Havel, cu care, Gabriel Liiceanu, avea multe puncte comune. In Romania, din pacate, s-a deschis calea oportunistilor, a baronilor locali, care au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a-si asigura influenta politica. Interesele lor personale sunt straine de interesele tarii, iar vorbele marelui Petre Tutea sunt mai actuale ca niciodata: Daca as putea, domnule, as scrie pe ziduri, mare sa vada tot taranul: "Romanilor, nu va mai alegeti conducatori care nu-si iubesc tara!".

Lista lui Iohannis ar trebui sa contina specialisti de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro