Debandada din interiorul partidelor parlamentare. Taberele in conflict si interesele care le "mana in lupta"

Debandada din interiorul partidelor parlamentare. Taberele in conflict si interesele care le

Liderul formatiunii e criticat din ce in ce mai des de un grup de deputati, insa si de vicepresedintele Clotilde Armand, pentru faptul ca nu ar fi de acord cu primirea fostului premier Dacian Ciolos in partid si ca nu permite realizarea de dezbateri reale in interiorul formatiunii. Ultima "ciocnire" de idei a fost declansata de alegerile pentru sefia PNL Bucuresti, unde conducerea de la organizatia liberala din Capitala nu a acceptat dezbaterea si adoptatarea unei motiuni asumate de PNL Sector 2 si prezentata de Viorel Catarama.

acum 56 luni (18 Apr 2017)

Lipsa de consens in interiorul partidelor pare o constanta in aceasta prima sesiune parlamentara. De altfel, doua dintre formatiunile din legislativ sunt in pragul de a se scinda in viitorul apropiat, in urma disputelor intre lideri. In urma retragerii sprijinului politic de catre ALDE, partid dominat de aripa Tariceanu, Constantin a ramas fara portofoliul de ministru al Mediului si functia de vicepremier. In continuare exista un proces pe rolul instantei, un proces pe fond, care trebuie judecat si care va spune in final daca comportamentul lui Tariceanu si deciziile acestuia sunt democratice sau abuzive, asa cum am sustinut si sustin in continuare", a precizat Daniel Constantin.

Anularea fuziunii PC-PLR

Copresedintele partidului a tinut sa sublinieze faptul ca "fuziunea care a dus la formarea ALDE a fost un esec din cauza lui Tariceanu, care a pus pe primul loc interesul sau si al apropiatilor sai, in defavoarea unei constructii politice serioase". De asemenea, Daniel Constantin a subliniat ca va merge mai departe cu procesul pentru anularea fuziunii dintre PC si PLR, ceea ce inseamna, practic, scindarea ALDE si ca fiecare tabara isi va vedea de propriul drum.

Un partid aflat in plin scandal e si Uniunea Salvati Romania (USR), condus de Nicusor Dan. Liderul formatiunii e criticat din ce in ce mai des de un grup de deputati, insa si de vicepresedintele Clotilde Armand, pentru faptul ca nu ar fi de acord cu primirea fostului premier Dacian Ciolos in partid si ca nu permite realizarea de dezbateri reale in interiorul formatiunii.

Nicusor Dan versus tehnocratii

"Am spus eu si altii ca vrem sa facem un USR mare, deschis, in care sa fie mai multi lideri, inclusiv Dacian Ciolos ar fi prima achizitie importanta pe care acest partid trebuie sa o faca. Acesta a punctat si faptul ca dacian Ciolos ar trebui sa foe "presedintele Guvernului USR" , ceea ce inse... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro