De vineri se mareste indemnizatia pentru copii

De asemenea, cererile noi pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, a stimulentului de inserţie, a sprijinului lunar şi a alocaţiei de stat pentru copii se depun in continuare (impreună cu actele doveditoare) la primăria localităţii de domiciliu sau, pentru municipiul Bucureşti, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din sectorul de domiciliu", se precizează in comunicat.

acum 83 luni (1 Jul 2016)

Limita minimă a indemnizaţiei pentru creşterea copilului creşte, de la 1 iulie, la 85% din salariul minim brut pe ţară garantat in plată, respectiv 1.063 lei (salariul minim este 1.250 lei), faţă de 600 lei in prezent, informează Agerpres.

Persoanele care au optat pentru o perioadă de concediu pentru creşterea copilului de pană la un an se pot intoarce in concediu, pentru a beneficia de perioadă prelungită de doi ani de zile.

Potrivit Ministerului Muncii, cererile pentru prelungirea sau reluarea concediului de creştere a copilului şi plata indemnizaţiei lunare pot fi depuse incepand de vineri, 1 iulie.

De asemenea, suma suplimentară pentru gemeni/multipleţi sau pentru situaţii de suprapunere creşte la 85% din salariul minim brut pe ţară garantat in plată, respectiv 1.063 lei, faţă de 600 lei in prezent.

"In cazul in care acestea se depun după data de 1 august 2016, plata indemnizaţiei se face incepand cu data depunerii cererii, pentru perioada rămasă pană la implinirea de către copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. De asemenea, cererile noi pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, a stimulentului de inserţie, a sprijinului lunar şi a alocaţiei de stat pentru copii se depun in continuare (impreună cu actele doveditoare) la primăria localităţii de domiciliu sau, pentru municipiul Bucureşti, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din sectorul de domiciliu", se precizează in comunicat.

Cererile noi pentru acordarea indemnizaţiei lunare pentru creştere a copilului, a stimulentului de inserţie, a sprijinului lunar şi a alocaţiei de stat pentru copii (impreună cu actele doveditoare) se depun in continuare la primăria localităţii de domiciliu sau, pentru municipiul Bucureşti, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din sectorul de domiciliu. Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro