De unde vine expresia Tufa de Venetia

De unde vine expresia Tufa de Venetia

De unde vine expresia Tufa de Venetia - Origini Aceasta expresie ne duce inapoi in timp mai mult decat ne asteptam. Astfel, tufa lipseste cu desavarsire din Venetia, de aici venind intelesul de prost, de nestiutor, de om care nu are absolut nici o informatie.

acum 112 luni (17 Mar 2015)

De unde vine expresia Tufa de Venetia - Origini Aceasta expresie ne duce inapoi in timp mai mult decat ne asteptam. De aici, sensul de nimic sau inexistent. De unde vine expresia Tufa de Venetia - Cum a patruns in Romania Apoi, soldatii romani, intorsi pe plaiurile natale dupa terminarea armatei, sa presupunem ca se apuca de lucrat pamantul, aceasta fiind principala sursa de mancare pentru taranul roman. In momentul in care dadea de o tufa in timpul prasitului, aceasta reprezenta o piedica pentru el. Un element rau, de care vrea sa scape, care il face sa piarda timpul fiindca se rupea greu. Astfel, in timp, taranul roman care suduia tufa, dar care fusese si in Venetia, a ajuns sa o numeasca "tufa de Venetia". In sprijinul acestei variante sta si micul sat Venetia de Jos din comuna brasoveana Parau, a carui nume in limba germana este Untervenitze, care se citeste Unterfenite. Satul este traversat de raul Venecioara, cu echivalentul sau in germana, Kleinevenitze (Clainefenite). De unde vine expresia Tufa de Venetia - Intelesuri O alta varianta de luat in calcul este aceea legata de vegetatia orasului italian. Este foarte bine stiut faptul ca Venetia este construita pe apa, iar tufa este o planta care creste in paduri sau pe terenuri agricole. Astfel, tufa lipseste cu desavarsire din Venetia, de aici venind intelesul de prost, de nestiutor, de om care nu are absolut nici o informatie.

Va prezentam, in continuare, toate sensurile expresiei:

A fi tufa de Venetia: a fi ignorant, nestiutor, prost; a fi o nulitate, ceva inexistent, apelativ care se acorda persoanelor reduse mintal, care nu stapanesc nici cele mai elementare notiuni ale limbii romane. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro