De tot rasul. Mai multi ministri si-au depus cererile de retragere a demisiilor din Guvern. Ponta: S-au facut de ras pe vecie. Basescu: E culmea penibilului

De tot rasul. Mai multi ministri si-au depus cererile de retragere a demisiilor din Guvern. Ponta: S-au facut de ras pe vecie. Basescu: E culmea penibilului

Informatii initiale aratau ca printre cei care si-ar fi retras demisiile ar fi si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ulterior insa surse din ministerul condus de acesta spunand ca, de fapt, Toader nu a renuntat la demisie, mai ales ca dimineata el a declarat ca ramane in functie, porivit legii, pana la 30 iunie, data pana la care este asteptat sa existe un nou cabinet. El posteaza si articolele de lege referitoare la demisia ministrilor, conform carora demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris primului-ministru si devine irevocabila din momentul in care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii.

acum 29 luni (22 Jun 2017)

Pe langa demisiile lui Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Toma Petcu si Mihai Tudose, la scurta vreme, au sosit la SGG si cererile de retragere a demisiei din partea ministrului Educatiei, Pavel Nastase, si a ministrului Apelor si Padurilor, Adriana Petcu. Informatii initiale aratau ca printre cei care si-ar fi retras demisiile ar fi si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ulterior insa surse din ministerul condus de acesta spunand ca, de fapt, Toader nu a renuntat la demisie, mai ales ca dimineata el a declarat ca ramane in functie, porivit legii, pana la 30 iunie, data pana la care este asteptat sa existe un nou cabinet.

Incepand de dimineata, la Secretariatul General al Guvernului au inceput sa vina cereri de retargere a demisiilor, acestea fiind trimise si la cabinetul primului-ministru, potrivit unor surse guvernamentale.

Inca de miercuri seara, ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca membrii cabinetului Grindeanu isi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura functionarea Guvernului pana la momentul in care un nou cabinet va fi instalat.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a scris miercuri seara, pe Facebook, ca demisiile ministrilor din Guvernul Grindeanu au fost anuntate public, s-a luat act de depunerea lor, astfel ca sunt "irevocabile", iar ministrii nu trebuie "sa se faca de ras pe vecie" revenind intr-un cabinet demis chiar de voturile lor.

"STOP - nu s-au facut de ras destul ministrii care au votat cu bilele la vedere motiunea de cenzura impotriva Guvernului din care faceau parte?? Nu s-au facut destul de ras ministrii care au ascultat cuminti si au aprobat Raportul Dragnea - Valcov care spunea ca sunt toti niste incapabili catastrofali??? Nu se fac destul de ras ministrii care acum stau lipiti de Liviu Dragnea sa ii puna in viitorul Guvern la loc in pozitiile in care Raportul spunea ca nu au facut nimic?", a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro