De partea cui sunt romanii in acest razboi?

Războiul zilelor noastre nu mai are claritatea de altădată, cand trupele se incolonau sub fanioane și flamuri și plecau spre un dușman la fel de bine definit in acorduri de trompetă și cadența tobelor. Turcii ii consideră sursa majoră de amenințare la adresa statului lor, și așa cum de la inceputul conflictului Rusia a bombardat cam pe toți dușmanii lui Assad, cel mai puțin pe ISIL, in timp ce pretindea că ne ajută, la fel turcii profită de ajutatul Siriei ca să mai reprime pe kurzi, și pe cei dinăuntru, și pe cei dinafară, și șantajează Germania că dacă nu inchide ochii la cum iși reprimă d-nul Erdogan dușmanii nu mai ține milioanele de refugiați acolo in tabere (pe banii noștri, europeni, oricum), ci le dă drumul in bărcile gonflabile să treacă in Lesbos, să destabilizeze Grecia, Balcanii și mai departe. Cu ideologia se ocupă alde Papahagi și corul celor care luptă cu corectitudinea politică occidentală, evaluările academice și tot ce i-ar putea pune pe ei in inferioritate, că fundamentalistul creștin roman nu e umil, e terorist, adică el dacă pierde competiția vrea să o desființeze, să inchidem Occidentul ca să se simtă ei bine la Pata Rat, loc care nu i-a deranjat niciodată sau nu aflam de existența lui de la Sky… Aflu de la Andrei Panțu, aici, că siteul In linie dreaptă, unde strălucesc in obscuritate mulți semidocți de dreapta, are o secțiune care se numește UERSS.

acum 100 luni (10 Feb 2016)

Războiul zilelor noastre nu mai are claritatea de altădată, cand trupele se incolonau sub fanioane și flamuri și plecau spre un dușman la fel de bine definit in acorduri de trompetă și cadența tobelor. Poate vi-l amintiți pe prințul Andrei Bolconski la Austerlitz cand nu mai vrea să fie aghiotant de stat major că vede cum trupele rusești o iau la goană. Sare de pe cal și ridică steagul căzut al unui regiment, cu care va intoarce din drum pe soldații in fugă și ii va strange in jurul lui.

Poate nu ințelegeți de ce mii de oameni fug din Alep și imping in frontiera cu Siria. Pentru că guvernul sirian, care a pierdut demult acest oraș, atacă din nou, cu ajutorul bombardamentelor rusești care mătură totul, a milițiilor Shiite de fabricație proprie gen Hezbollah și a celor de import din Garda Republicană Iraniană, o formidabilă alianță a unui partid secularist (regimul Baath a lui Assad) cu fundamentaliștii iranieni și cu rușii, pe care nu ii putem nici clasa. Un singur lucru unește aceste tabere: niciuna nu provine din vreo democrație și nu dă mulți bani pe viața omenească, drepturile omului și alte asemenea fleacuri. "Eliberarea" Alepului e de fapt distrugerea sa, impinge zeci de mii de civili spre Europa, alimentand mașina de destabilizat Uniunea Europeană care funcționează din plin de cand Rusia blochează, la ONU și pe teren, orice rezoluție a problemei siriene. Zona din jurul Alep e controlată de rebeli moderați, unii susținuți de CIA, de ISIL, și in mai mică măsură, de kurzi (vezi harta), o populație care se deosebește de romani doar prin ghinionul ei istoric, in loc ca la finele războiului mondial (primul) să fie reunită intr-un stat a ajuns in trei. Inchipuiți-vă Moldova in Rusia, Transilvania in Ungaria și Valahia in Bulgaria in ultima sută de ani și veți ințelege un pic de ce e greu să fii kurd. Turcii ii consideră sursa majoră de amenințare la adresa statului lor, și așa ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro