De maine, Austria poate avea primul presedinte de extrema-dreapta din Europa

"Am impresia ca decizia britanicilor a fost foarte tare influentata de chestiunea migratorie, deoarece Statele Membre nu mai pot decide ele insele cine poate avea rezidenta si in ce tara anume si cine poate sa beneficieze de asistenta sociala....Este destul de straniu cateodata (inclusiv pentru cei care primesc o pensie modesta) ca migrantul care ajunge intr-o tara europeana primeste imediat aceleasi drepturi ca cei care au lucrat timp de o viata. De unde sansele ca cea toate propunerile de tip protectionist sau ultra-protectionist, de control absolut al pietelor nationale si de favorizare a autoihtonilor pentru cate locuri de munca au mai ramas functionale si disponibile, sa devina nu numai acceptabile, dar si posibil de prezentat drept solutii "in beneficiul poporului". Perspectivele sunt absolut nelinistitoare pe masura ce vedem cum incep sa iasa la lumina legislatii limitative, cote obligatorii maximale pentru straini, cereri ultimative de modificare a regimului de acces la ajutoarele sociale...discurs care, la un moment dat, nu foarte tarziu, va trece de la zona migratiei ilegale din surse externe la problema cu mult mai mare pe care o reprezinta "migratia economica interna" din UE, cea alimentata de fluxurile continue de saraci din estul Europei.

acum 74 luni (3 Dec 2016)

Primul lider politic al FPO a fost Anton Reinthall, fost functionar in administratia nazista si ofiter SS, membru in Reichstag si membru al cabinetuluiu lui Arthur Seyss-Inquart si apoi sub secretar de stat in Ministerul Agriculturii, dobandind pe 30 ianuarie 1942 si gradul de Brigadefuhrer SS (numarul sau de membru in formatiunile SS fiind 292.775 din decembrie 1938).... poate, cea mai inalta functie din stat, el care, in 1994, a votat importiva aderarii tarii sale la UE si declara ca este adeptul ideii lui De Gaulle privind un eventual model al "Europei Natiunilor" ?

Sigur, este un politician prudent si isi menajeaza toate sansele viitoare : chiar daca spune ca "este procupat de viitorul UE" si spune ca "are mult respect fata de decizia britanicilor", nu se exprima pentru o iesire a tarii sale din UE. "Cu o singura exceptie : daca UE se decide sa accepte Turcia ca membru sau daca va exista mai multa centralizare care ar priva Statele Membre de exercitiul puterii".

Tema migratiei ilegale este, evident, una centrala si raspunde unei ingrijorari foarte reale a opiniei publice din Austria, tara aflata pe Ruta Balcanica si care s-a confruntat cu multe evenimente neplacute si cu o suprapopulare a centrelor de tranzit.

"Am impresia ca decizia britanicilor a fost foarte tare influentata de chestiunea migratorie, deoarece Statele Membre nu mai pot decide ele insele cine poate avea rezidenta si in ce tara anume si cine poate sa beneficieze de asistenta sociala....Este destul de straniu cateodata (inclusiv pentru cei care primesc o pensie modesta) ca migrantul care ajunge intr-o tara europeana primeste imediat aceleasi drepturi ca cei care au lucrat timp de o viata.

Desigur, toate aceste teme existau deja : anti-islam, anti-imigratie, "Austria inainte de toate" (sloganul campaniei lui Hofer, poate va aduce aminte de ceva...).

Raspunsul este interesant deoarece cred ca aceasta va fi de acum una dintre principalele direct... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro