De la taximetristul Ponta la camionagiul Basescu. In ce tipologie de sofer se incadreaza politicienii

De la taximetristul Ponta la camionagiul Basescu. In ce tipologie de sofer se incadreaza politicienii

Gabriel Oprea, sofer de weekend, purtator de sapca si posesor de Dacie (una dupa alta: 1100, 1300, 1310, 1310 cu tuning, Nova, Solenza, Logan si in final Duster alb cu numar de MAI) merge tacticos, mereu intre benzi si pretinde ca ar fi instructor auto, doar pentru ca e capabil sa ofere carnete auto fara sa fie nevoie sa faci si scoala aferenta. Sansa ca acest lucru sa se petreaca este la acelasi nivel probabilistic ca cel referitor la existenta unui tunel care leaga Casa Poporului de muntii Bucegi, continua pe sub arcul carpatic pana la Sarmisegetuza si se termina in pivnita unui restaurant din Cluj, in care se gaseste un roman posesor de carnet de adeziune la Vatra Romaneasca si care gateste un gulas excelent, dupa o reteta lasata de bunica lui unguroaica.

acum 55 luni (21 Sep 2015)

>

S-au nascut povesti cu taximetristul care l-a inlocuit pe Bula, pe Nastratin, pe Terente si pe Moromete intr-o singura personalitate. Exista istorii cu ardeleanul uitat la semafor, cu moldoveanul care parcheaza la marginea orasului, cu olteanul care blocheaza intersectii mergand pe contrasens si cu constanteanul in gipan alb si cautand strada pe care e Bamboo. Acolo se fac si se desfac guverne, acolo se voteaza si se dau jos prim-ministri si tot in masina se scriu sms-uri si emailuri care gestioneaza bugetele in euro.

Cine lucreaza intr-un birou nu a inteles nimic din lumea bucuresteanului care merge cu masina de la bloc pana la Mega Image-ul de la coltul strazii. Cine nu a parcat niciodata pe un loc rezervat persoanelor cu handicap si nu a lasat un bilet in geam pe care scrie "vin in cinci minute", stiind clar ca se intoarce in trei ore, nu pricepe nimic din Romania. Cine nu a trecut pe rosu, pretinzand ca abia s-a pus galbenul si ca mergea prea repede ca sa mai franeze, e doar un alt fraier pierdut printre tipologiile care urmeaza. Are licenta plagiata de la un coleg, intoarce dintr-o miscare pe linia continua si se uita in ochii politistului jurandu-se ca nu a fost el si e singurul capabil sa vina si sa se duca in acelasi timp. Fumeaza non-stop, cu muzica la maxim si geamul larg deschis, iar cand il rogi sa stinga tigara, sa dea muzica mai incet si sa inchida geamul iti raspunde sagalnic cu "da, imediat", doar ca sa continue sa fumeze, sa asculte muzica si sa tina geamul deschis.

Cu carnetul neschimbat la termen, cu vizita medicala nefacuta si ITP-ul expirat de mai bine de un an, Traian Basescu sparge valurile din trafic la volanul unui camion fara remorca. De la inaltimea cabinei iti explica superior ce catastrofe sunt imigrantii provinciali pentru traficul bucurestean si cere sa fie opriti la intrarea in oras.

Gabriel Oprea, sofer de weekend, purtator de sapca si posesor de Dacie (una dupa alta: 1100, 1300, 1310, 1310 cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro