De la Patriot Act la Freedom Act, nici o schimbare

Reunit duminica, Senatul american nu a reusit sa ajunga la un acord inaintea expirarii sectiunii 215 din controversatul Patriot Act si, la miezul noptii, NSA a trebuit sa suspende programul sau de colectare a datelor telefonice in SUA. Freedom Act, "legea libertatii" care ar pune capat colectarii in vrac a informatiilor din apelurile telefonice domestice de catre agentiile de spionaj si ar pune in loc un sistem mai concentrat, a fost deja adoptat de Camera cu o importanta majoritate si puternica sustinere a lui Obama.

acum 92 luni (2 Jun 2015)

Reunit duminica, Senatul american nu a reusit sa ajunga la un acord inaintea expirarii sectiunii 215 din controversatul Patriot Act si, la miezul noptii, NSA a trebuit sa suspende programul sau de colectare a datelor telefonice in SUA.

Intr-o cursa contra cronometru, Senatul american a fost convocat intr-o sesiune extraordinara duminica, o ultima tentativa de adoptare a unei noi legi, Freedom Act, pentru a permite Agentiei Nationale de Securitate (NSA) sa continue ascultarea si colectarea informatiilor asupra convorbirilor telefonice ale americanilor si alte documente profesionale. In lipsa unui acord, la miezul noptii a expirat sectiunea 215 a controversatului Patriot Act si NSA a trebuit sa isi suspende vastul sistem de supraveghere. Acest program continut in sectiunea 215 a Patriot Act, o lege anti-tero ce intareste puterile agentiilor americane de informatii, a expirat la 1 iunie si aripa Great Old Party (GOP) a Partidului Republican a impiedicat reinnoirea sa la termen. Unele parti au fost reinnoite sub mandatele presedintelui Barack Obama, dar sectiunea 215 a expirat la 1 iunie si eforturile de modificare si reinnoirea au fost blocate in Senat, care a esuat in ce priveste avansarea proiectului de lege de compromis, numita USA Freedom Act, care reformeaza programul supravegherii telefoanelor.

Viata privata, motiv de controversa

Desi republicanii controleaza atat Senatul, cat si Camera Reprezentantilor, liderii partidelor au fost incapabili sa se puna de acord. Freedom Act, "legea libertatii" care ar pune capat colectarii in vrac a informatiilor din apelurile telefonice domestice de catre agentiile de spionaj si ar pune in loc un sistem mai concentrat, a fost deja adoptat de Camera cu o importanta majoritate si puternica sustinere a lui Obama. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro