De la moarte la nastere, disparitia lui Putin a devenit legenda

Citeste si: Care este reactia Kremlinului cu privire la informatia ca Putin ar avea o fetita cu Alina Kabaeva In schimb, a amanat in ultima clipa o vizita in Kazahstan, a amanat ceremonia de semnare a unui tratat cu liderii separatisti ai Osetiei de Sud, care au fost informati ca n-are rost sa mai faca drumul la Moscova, dar mai ales, asa cum subliniaza The New York Times, a lipsit de la reuniunea la varf anuala a FSB, singura actiune de la care observatorii politicii moscovite spun ca Putin n-ar fi lipsit pentru ca FSB este esential pentru modul in care Putin conduce Rusia.

acum 57 luni (15 Mar 2015)

Daca luni Vladimir Putin apare public pentru o intalnire anuntata cu presedintele Kirgizstanului la Sankt Petersburg, atunci toate zvonurile lansate public in ultima saptamana vor fi infirmate, iar aura de erou mitic a presedintelui rus va deveni mai stralucitoare intr-o tara care realizeaza ca soarta ei depinde de cea a unui singur om. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, apare in mod regulat pentru a da asigurari ca Putin este mai bine ca niciodata, ca este sanatos si are o strangere de mana suficient de puternica incat sa zdrobeasca bratul oricui - o fraza imprumutata de la Boris Eltin -, dar de aparut, Putin nu a aparut.

Citeste si: Care este reactia Kremlinului cu privire la informatia ca Putin ar avea o fetita cu Alina Kabaeva

In schimb, a amanat in ultima clipa o vizita in Kazahstan, a amanat ceremonia de semnare a unui tratat cu liderii separatisti ai Osetiei de Sud, care au fost informati ca n-are rost sa mai faca drumul la Moscova, dar mai ales, asa cum subliniaza The New York Times, a lipsit de la reuniunea la varf anuala a FSB, singura actiune de la care observatorii politicii moscovite spun ca Putin n-ar fi lipsit pentru ca FSB este esential pentru modul in care Putin conduce Rusia. Moscova este in acest moment afectata de o epidemie violenta de gripa si primul si cel mai benign dintre zvonuri a fost ca Putin a fost doborat la pat. Ideea unui Putin aflat in suferinta si primind ingrijiri medicale ca un muritor de rand nu cadreaza cu imaginea presedintelui viril in stare sa doboare pe oricine, astfel ca Peskov a infirmat rapid acest zvon, declarand ca Putin e mai sanatos ca niciodata si lucreaza la propasirea Rusiei.

Citeste si: Vladimir Putin a cazut la pat

Impresia de continuitate la carma tarii a fost insa spulberata de cotidianul RBC, care a scris ca intalnirea cu guvernatorul Kareliei a avut loc, de fapt, pe 4 martie, nu pe 11, iar cea de Ziua Femeii s-a petrecut cu doua zile mai devreme, pe 6 marti... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro