De la Mararu la Gigina. Lista scandalurilor in care a fost implicat ministrul de Interne Petre Toba

Petre Tobă a fost destituit după asasinarea interlopului Gheorghiţă Mararu, intr-o cafenea din Piatra-Neamţ, crimă care a dus la un mare scandal in Ministerul de Interne, care s-a incheiat și cu demiterea secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu din funcţia de şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică. Pe de altă parte, referatul emis in februarie 2011 de Universitatea Naţională de Apărare (UNAP) "Carol I", obţinut de News.ro, arată că teza de doctorat a lui Petre Tobă a fost depusă la catedra şcolii doctorale pe 21 decembrie 2010, iar cartea semnată de Ionel Tucmuruz, din care se presupune că Tobă ar fi copiat, a văzut tiparul in 2011.

acum 85 luni (30 Aug 2016)

Biografia actualului ministru de Interne avea deja cateva umbre pană să preia această funcție, in noiembrie 2015.

Pană să ajungă el insuşi ministru de Interne, Petre Tobă a condus Inspectoratul General al Poliţiei Romane peste trei ani, pe timpul mandatului a patru miniştri - Ioan Rus, Mircea Duşă, Radu Stroe şi Gabriel Oprea.

Petre Tobă a fost destituit după asasinarea interlopului Gheorghiţă Mararu, intr-o cafenea din Piatra-Neamţ, crimă care a dus la un mare scandal in Ministerul de Interne, care s-a incheiat și cu demiterea secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu din funcţia de şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică. Pe acest fond, Valentin Fătuloiu a inceput să-l atace pe Petre Tobă, acuzandu-l că a distrus instituţia, că este abuziv şi că nu comunică eficient cu subordonaţii. Acesta a pierit in timpul unei misiuni, după ce a căzut intr-o groapă din asfalt cu motocicleta care deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, ministrul de Interne in acel moment. Astfel s-a descoperit că acesta se folosea din greu de oamenii din subordinea lui Petre Tobă, atunci șeful Poliției Romane.

Numele lui Petre Tobă a fost vehiculat şi in dosarul in care sunt judecaţi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu şi fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi Constantin Ștefan Ponea. Procurorii DNA arătau, in rechizitoriul trimis instanţei, că in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Ştefan Ponea că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi asupra şefului Poliţiei Romane, Petre Tobă. Adrian Duicu i-ar fi promis lui Ştefan Ponea că işi va folosi influenţa pentru a-i determina pe aceştia să il menţină temporar in funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să il numească director adjunct al Direc... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro