De la ce varsta pot fi dati copiii la sport. Profesor: "Nu exista copil caruia sa-i lipseasca aptitudinile sportive"

De la ce varsta pot fi dati copiii la sport. Profesor:

Potrivit manualelor de specialitate, cele mai multe sporturi pot fi practicate de la varsta de 6-8 ani: baschet, fotbal, handbal, hochei, rugby, golf, tenis, ping-pong, scrima, judo. Pot face acest sport la varste mai mici si chiar este recomandat s-o faca pentru a deprinde miscarile si pentru a se obisnui in mediul acvatic si a evita frica de apa.

acum 51 luni (10 Mar 2016)

Lumea moderna e din ce in ce mai receptiva la tot ce inseamna activitate sportiva si parintii au inteles importanta pe care o are sportul in dezvoltarea armonioasa a copilului. La bebelusi se recomanda miscarile coordonate de parinti si e bine sa fie inca din primele luni de viata. Sunt cursuri de inot special concepute pentru bebelusi, dar trebuie bazine special amenajate, cu apa fara clor, PH echilibrat si temperatura optima. Exista o varsta pentru fiecare sport, dar cu cat incep mai de mici cu atat cresc sansele pentru a face performanta. Sportul a evoluat atat de mult incat anii de selectie au scazut foarte mult", a explicat, pentru "Adevarul", profesorul de sport Bogdan Jora.

Potrivit manualelor de specialitate, cele mai multe sporturi pot fi practicate de la varsta de 6-8 ani: baschet, fotbal, handbal, hochei, rugby, golf, tenis, ping-pong, scrima, judo. Sporturi precum alergare viteza si fond, volei, polo, aruncare disc si greutati, karate pot fi practicate de la 11-12 ani. Boxul, canotajul si sariturile in apa pot fi practicate de la 13-14 ani. Baletul, natatia si gimnastica sunt primele sporturi pe care le pot face copiii inca de la patru ani. Se fac anumite exercitii pentru picioare pentru a se dezvolta motric, pentru a insusi mersul corect. Se folosesc mingi mai usoare, eventual din burete, se foloseste teren mic, poarta mai mica, cos de baschet mai mic. Pentru inceput se recomanda robotul de mingi iar instructorul va coordona mana copilului. E valabil atat pentru fotbal, cat si la rugby ori handbal", a explicat Bogdan Jora.

Potrivit studiilor efectuate in cadrul Academiei Americane de Pediatrie, copiii sub 4 ani sunt prea mici pentru a-si coordona miscarile si pentru a putea deprinde inotul. Pot face acest sport la varste mai mici si chiar este recomandat s-o faca pentru a deprinde miscarile si pentru a se obisnui in mediul acvatic si a evita frica de apa. Este bine sa incerce mai multe sporturi a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro