De doctorate se scapa doar la stalpul infamiei

Noua personaje publice - deputatul Radu Stroe, fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara, procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu, fostul consilier prezidential pe probleme de securitate Daniel Moldoveanu, fostul sef al Comisiei parlamentare de control al SIE, Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei in Guvernul Ponta, Mihail Tudose, fostul primar al sectorului 2 al Capitalei Neculai Ontanu, fosta secretara a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, Adela Loredana Popescu, nepoata lui Gabriel Oprea si fosta avocata a lui Victor Ponta, Loredana Radu - au initiat demersul de a renunta la titlul de doctor.

acum 48 luni (22 Jul 2016)

Noua personaje publice - deputatul Radu Stroe, fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara, procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu, fostul consilier prezidential pe probleme de securitate Daniel Moldoveanu, fostul sef al Comisiei parlamentare de control al SIE, Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei in Guvernul Ponta, Mihail Tudose, fostul primar al sectorului 2 al Capitalei Neculai Ontanu, fosta secretara a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, Adela Loredana Popescu, nepoata lui Gabriel Oprea si fosta avocata a lui Victor Ponta, Loredana Radu - au initiat demersul de a renunta la titlul de doctor. Ponta a ramas fara doctorat in fata presei si cu imagini in primetime-ul programelor de televiziune ce au surprins momentul in care verdictul de plagiat a fost anuntat oficial. Pentru a evita o expunere mediatica rusinoasa, extrem de convenabil a fost anuntul neasteptat potrivit caruia: "Consiliul Stiintific a constatat faptul ca un numar de noua absolventi ai Scolii doctorale din cadrul Academiei Nationale de Informatii Ā«Mihai ViteazulĀ» au renuntat la titlul de doctor". Ca si cum aceste doctorate nu ar fi fost munca de cercetare de mai multi ani a acestor indivizi (ce e drept, nici nu a fost).

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a sesizat corect aceasta incercare a Academiei Nationale de Informatii de a fugi de necesitatea asumarii unor posibile fraude academice prin pasarea lor in planul personal, al celor care au devenit doctori. - Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul") sunt mai multi doctoranzi care au solicitat in baza unei legi (OUG 94/2014) sa renunte la titlu, fara sa declare totusi ca e vorba de un plagiat, fara sa-si asume aceasta culpa morala si stiintifica. Pe moment, asteptam din partea Academiei de Informatii o pozitie clara, asumata de catre conducerea institutiei, din care sa rezulte fie ca Academia solicita evaluarea prin CNATDCU si retragerea tezelor de doctorat si a titlurilor de doctor, pentru ca sunt pla... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro