De ce vrea Liviu Dragnea un congres PSD cat mai grabnic

De ce vrea Liviu Dragnea un congres PSD cat mai grabnic

Mai multi lideri din teritoriu, toti apropiati ai lui Liviu Dragnea, au cerut organizarea Congresului Extraordinar al PSD in prima jumatate a lunii octombrie, si nu in noiembrie, asa cum stabilise Consiliul National in luna martie. Premierul are din ce in ce mai putina putere in partid, multa lume vorbeste in PSD ca demisia sa este doar o chestiune de zile, iar Liviu Dragnea vrea sa-i arate acum lui Ponta, dar si taberei firave care inca il mai sustine, ca el detine controlul total in partid.

acum 92 luni (13 Sep 2015)

Mai multi lideri din teritoriu, toti apropiati ai lui Liviu Dragnea, au cerut organizarea Congresului Extraordinar al PSD in prima jumatate a lunii octombrie, si nu in noiembrie, asa cum stabilise Consiliul National in luna martie. Noul presedinte al PSD Bucuresti, Robert Negoita, unul dintre "locotenentii" lui Liviu Dragnea, a spus clar ca scopul Congresului este acela de a-l legitima pe Liviu Dragnea in fruntea PSD. "Propun rezolutia privind organizarea unui congres in prima jumatate a lunii octombrie, pentru ca Liviu Dragnea si conducerea partidului sa capete legitimitate si sa putem sa ne pregatim cat se poate de serios pentru anul viitor si pentru mobilizarea partidului", a spus Negoita. Cum am asteptat atatea luni sa se faca Congres, nu cred ca murea nimeni daca mai asteptam o luna", spun surse din PSD pentru "Adevarul". Astfel, PSD avea nevoie de un motiv oficial pentru a organiza rapid un Congres si s-a inventat rapid unul mai mult de ochii lumii. Alte surse din PSD sustin ca echipa lui Dragnea si-a facut calcule si a ajuns la concluzia ca acum este momentul perfect pentru alegeri. "Stim cu totii ca Dragnea nu are competitor si e mai bine sa se rezolve acum. Faptul ca Liviu Dragnea va candida singur la sefia PSD a fost confirmat si de secretarul general adjunct al partidului, Codrin Stefanescu. "In momentul de fata nu exista un competitor pentru Dragnea. Daca Dragnea nu are competitor, inseamna ca nimeni nu a dorit sa concureze.

Chiar daca nu a dat ordin sa nu candideze nimeni, Dragnea si-a luat cateva masuri echivalente: si-a impus oamenii la sefia organizatiilor PSD din teritoriu, astfel incat si-a asigurat o mare parte din voturi.

Ponta, maturat definitiv

Liviu Dragnea este total de acord cu organizarea rapida a unui Congres, insa, formal, lasa partidul sa decida. "Cel mai important argument pe care l-am vazut eu: au spus ca trebuie cel putin o luna si jumatate pentru a pregati candidaturile ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro