De ce vrea Adrian Severin sa fie votat primar al Capitalei: Sa reactioneze la mustrarile ambasadorilor occidentali

De ce vrea Adrian Severin sa fie votat primar al Capitalei: Sa reactioneze la mustrarile ambasadorilor occidentali

Chiar aici, reprezentantii unor state de la care am asteptat solidaritate dar care ne-au trimis valuri de corupatori, au afirmat si au insistat ca noi sa credem ca poporul roman este structural corupt si ca specificul sau cultural este incompatibil cu civilizatia occidentala", scrie Adrian Severin, pe pagina sa de Facebook.

acum 96 luni (13 May 2016)

De aici, ambasadorii principalelor puteri occidentale au adresat institutiilor democratice romanesti cu sediul tot aici, mustrari nu numai injuste si nu numai neconforme normelor de drept international, dar si inacceptabile in relatiile dintre state suverane si mai ales dintre aliati. Chiar aici, reprezentantii unor state de la care am asteptat solidaritate dar care ne-au trimis valuri de corupatori, au afirmat si au insistat ca noi sa credem ca poporul roman este structural corupt si ca specificul sau cultural este incompatibil cu civilizatia occidentala", scrie Adrian Severin, pe pagina sa de Facebook. Un raspuns care sa sublinieze ca vrem sa fim parteneri iar nu vasali, ca suntem putere aliata iar nu colonie, ca suntem gata sa primim criticile prietenilor dar nu si insultele celor care confunda obligatia de a coopera cu dreptul de a domina. Coplesita de propria lasitate si vulnerabilizata de actiunea propriilor cozi de topor, elita politica romaneasca a tacut sau, mai rau decat atat, a acceptat cu multumiri injosirea, proclamand mandria de a fi sluga. Putinele puseuri romanesti de demnitate au fost izolate si au venit din partea unor personalitati oarecum izolate sau in orice caz lipsite de o baza politica de masa", a mai spus Severin.

Fostul europarlamentar, condamnat la trei ani si trei luni cu executare in prima instanta pentru luare de mita si trafic de influenta, spune ca bucurestenii au nevoie de un primar care sa reactioneze la criticile venite din afara Romaniei. Alegand un primar care, cu legitimitatea asigurata de voturile lor, sa reactioneze public si eventual in contact direct cu mesagerii strainatatii (prin declaratii oficiale, actiuni protocolare sau chiar gesturi politice concrete), la manifestarile vexatorii, recuperand astfel dreptul bucurestenilor, dar si al romanilor in general, la respect si demnitate.

Marian Vanghelie i-a propus fostului eurodeputat Adrian Severin, condamnat la trei ani si trei luni cu executare in prim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro