De ce uleiul de masline extra virgin contine de 10 ori mai multa vitamina E decat uleiul care este rafinat

De ce uleiul de masline extra virgin contine de 10 ori mai multa vitamina E decat uleiul care este rafinat

In plus, acesti compusi fenolici din structura uleiului de masline extra virgin inhiba oxidarea colesterolului rau din organism, impiedicand astfel formarea placilor de aterom pe vasele sanguine'', mai spune nutritionistul Adina Rusu.

acum 84 luni (27 Sep 2016)

Despre efectele benefice ale uleiului de masline se vorbeste tot mai des in ultimii ani. Cele mai benefice efecte il are uleiul de masline extra virgin. Acesta are un continut de vitamina E de zece ori mai mare decat uleiul rafinat. "Acesta difera de restul uleiurilor din comert prin modul in care a fost obtinut - printr-o tehnica de presare la rece, fara utilizare de solventi, asa cum se intampla in cazul celorlalte uleiuri. Este vorba despre compusi cu structura fenolica care lipsesc cu desavarsire din uleiurile rafinate, intalnite in magazine sub denumirea simpla de ulei de masline", explica nutritionistul Adina Rusu. ''Cand vorbim de actiune antioxidanta nu trebuie sa ne gandim doar la produsele anti-aging care ne promit tineretea vesnica, ci la combaterea bolilor degenerative, extrem de numeroase, variate si devastatoare pentru sanatatea umana. In plus, acesti compusi fenolici din structura uleiului de masline extra virgin inhiba oxidarea colesterolului rau din organism, impiedicand astfel formarea placilor de aterom pe vasele sanguine'', mai spune nutritionistul Adina Rusu. Specialistii sustin ca dieta mediteraneana ofera o viata mai lunga si mai sanatoasa tocmai datorita acestor efecte benefice ale uleiului de masline. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro