De ce trimite Casa Regala buletine zilnice despre starea sanatatii Regelui Mihai

Personal, imi exprim speranta ca Majestatea Sa va trece si peste acest moment de cumpana si ca ne vom bucura, in curand, alaturi de Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, precum si alaturi de Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, de vesti mai bune legate de insanatosirea Regelui". De asemenea, in perioadele in care Papa Ioan-Paul al II-lea era internat pentru a se trata de diferite boli, purtatorul sau de cuvant, Joaquin Navarro-Valls, publica zilnic astfel de informatii.

acum 93 luni (5 Mar 2016)

Casa Majestatii Sale trimite zilnic buletine in care anunta care este starea de sanatate a Majestatii Sale.

"Regele este intr-o stare de accentuata slabiciune fizica si primeste tratament permanent. Starea sa este, pana in acest moment, stationara si medicii sunt de parere ca evolutia prezinta relativa stabilitate. Regina Ana se afla in resedinta privata din Elvetia si a fost informata de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. Regina este intr-o stare de sanatate stabila si urmeaza un tratament obisnuit varstei Majestatii Sale.

Margareta, Custodele Coroanei si Principele Radu vad in fiecare zi pe Majestatile Lor si raman in continuare in Elvetia, alaturi de Rege si Regina", este esenta buletinului de astazi. Aceste informatii reprezinta un important exercitiu de transparenta din partea Familei Regale si privesc persoana Majestatii Sale Regelui Mihai I, care este unul dintre cei mai iubiti dintre romani. "Traditia publicarii buletinelor de sanatate privind pe Suveranul Romaniei, dar si pe membrii dinastici ai Familiei Regale exista dinainte de 1947. De exemplu, in octombrie 1921 s-a emis un comunicat despre starea de sanatate a Principesei Elena, dupa nasterea Majestatii Sale Regelui Mihai. In anii 1926-1927 s-au emis de asemenea comunicate constante despre starea de sanatate a Regelui Ferdinand, care contineau detalii despre diagnostice si evolutia sanatatii Suveranului.

La randul sau, copresedintele Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei, Valentin Lungu, este de parere ca "publicarea acestor buletine este expresia iubirii Regelui Mihai I fata de poporul sau. Cu delicatete si sinceritate, romanii sunt informati cu privire la evolutia starii de sanatate a Majestatii Sale intr-un exercitiu de transparenta din care avem cu totii de invatat. Aceste buletine sunt singura sursa publica de informare demna de incredere cu privire la sanatatea Regelui nostru. Interesul cu care sunt primite aceste informatii arata, la randul ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro