De ce trebuie vazuta febra ca "prietena" a omului. "Daca este moderata, inseamna ca organismul lupta cu eficienta"

De ce trebuie vazuta febra ca

Nu ar trebui sa ma ingrijorez, ci ar trebui sa ma bucur, organismul este imunocompetent", a sustinut Armean Sebastian (conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, la disciplina Farmacologie, toxicologie si farmacologie clinica) la conferinta "Medici pentru tine", care a avut loc in aprilie la Cluj-Napoca.

acum 99 luni (3 May 2016)

"Febra este un prieten al copilului, daca este o febra moderata, sub 39,5 grade Celsius. Asta inseamna ca organismul lupta cu microbii, ca organismul are o campanie de lupta, daca vreti, eficienta. Nu ar trebui sa ma ingrijorez, ci ar trebui sa ma bucur, organismul este imunocompetent", a sustinut Armean Sebastian (conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, la disciplina Farmacologie, toxicologie si farmacologie clinica) la conferinta "Medici pentru tine", care a avut loc in aprilie la Cluj-Napoca. Specialistul a spus ca sunt foarte multi parinti, care in momentul in care copii au febra le dau antibiotice de frica sa nu fie ceva grav. "Febra nu se trateaza cu antibiotice, ci exista o clasa speciala de medicamente, antitermice sau antipiretice, medicamente care reduc febra. Chiar daca am febra in infectia virala nu se justifica sa administrez antibiotice".

Risc de intoxicatie

Nu orice febra are drept cauza o infectie. S-ar putea sa fie o alta patologie acolo sau organismul sa nu raspunda din varii motive", explica specialistul. El precizeaza ca medicamentele anti-termice nu isi fac efectul imediat: "In momentul in care am inghitit pastiluta nu inseamna ca peste 20 de secunde febra trebuie sa scada. Revin la ceea ce aratam inainte, ca sanatatea este un proces, nu se desfasoara instantaneu", arata Armean. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro