De ce trebuie sa iti planifici obiective de viata pentru 2018 si nu pentru 2017: cum te dedici promisiunilor facute

De ce nu ne respectam promisiunile facute de Anul Nou Foarte putini dintre noi duce la bun sfarsit obiectivele de Anul Nou, iar acest lucru se datoreaza unui lucru pe care Hardy il numeste "decizii faptuite" - nu trebuie doar sa fi interesat de obiectivele tale, ci si sa te dedici lor.

acum 71 luni (8 Jan 2017)

Pozitionare pe termen lung

Pentru o mare parte din oameni, un nou an inseamna si un nou timp prin care sa isi reevalueze viata, avand in vedere obiective si planuri pentru perioada ce urmeaza. Hardy sustine ca daca vrem cu adevarat sa se realizeze anumite lucruri in viata noastra atunci ar trebui sa ne planificam obiective pe termen lung si sa ne gandim dincolo de o perioada limitata de timp.

Expertul arata ca JK Rowling si-a planificat cele sapte carti despre Harry Potter inainte macar de a scris un capitol, iar George Lucas si-a planificat cel putin sase filme "Star Wars" inainte de a incepe munca pentru un lungmetraj al seriei.

"Principiul este simplu: nu planta un copac, ci o livada", spune el, care arata ca pastrarea in minte a obiectivelor pe termen lung duce la o mare probabilitate ca acestea sa devina realitate. De ce nu ne respectam promisiunile facute de Anul Nou

Foarte putini dintre noi duce la bun sfarsit obiectivele de Anul Nou, iar acest lucru se datoreaza unui lucru pe care Hardy il numeste "decizii faptuite" - nu trebuie doar sa fi interesat de obiectivele tale, ci si sa te dedici lor.

Studiile psihologice arata ca persoanele care au incredere in capacitatea lor de a-si atinge obiectivele se situeaza pe pozitii superioare fata de altii.

Oamenii care nu au aceste trasaturi, adica majoritatea populatiei, au un nivel scazut al satisfactiei legate de viata, performante scazute la locul de munca, lipsa unei motivatii, niveluri ridicate de stres si probleme de sanatate.

Acesta crede ca am fost mintiti, anume ca toata lumea crede ca nu e responsabila pentru ceea ce se intampla cu ea, cand de fapt traim opusul.

"In clipa in care iti dai seama de responsabilitatea pe care o ai asupra fiecarui aspect al vietii tale inseamna ca esti complet liber", spune Hardy.

Dar, pentru a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro