De ce trebuie sa aparam Europa

Astăzi, 22 martie, războiul contra civilizației a ajuns pe Strada Legii (Rue de la Loi sau Wetstraat, artera principală a cartierului guvernamental din Bruxelles, care pleacă din centru și urcă spre sensul giratoriu Schuman, unde sunt Comisia Europeană și Consiliul European, inainte de a se scufunda in subteran și a reieși ca autostrada care duce la Aachen, in Germania, capitala primului șef de stat european, Carol cel Mare. Și ce simbol e mai bun decat Bruxellesul, capitala unui uniuni care proclamă că statul națiune poate fi sublimat intr-un proiect superior, de cooperare intre națiuni, de atingere a unei supranațiuni care vorbește cam aceeași limbă, cumpără case sau lucrează in alte țări și cotizează pentru monumentele de acolo (templul distrus din Palmyra a fost reconstituit din fotografii de un grup de arhitecți și va fi expus la Londra, Paris și Washington in piețe centrale, ca afirmare a faptului că există un patrimoniu al umanității, in care oamenii educați de pretutindeni recunosc valoarea acestui monument păgan, și nu pentru că se inchină la zeii lui).

acum 56 luni (22 Mar 2016)

Astăzi, 22 martie, războiul contra civilizației a ajuns pe Strada Legii (Rue de la Loi sau Wetstraat, artera principală a cartierului guvernamental din Bruxelles, care pleacă din centru și urcă spre sensul giratoriu Schuman, unde sunt Comisia Europeană și Consiliul European, inainte de a se scufunda in subteran și a reieși ca autostrada care duce la Aachen, in Germania, capitala primului șef de stat european, Carol cel Mare.

Pe această urată stradă, numai asfalturi și betoane, sunt nu doar mare parte din instituțiile europene, ci și Parlamentul federal belgian, iar, la numărul 16 biroul de prim - ministru al Regatului belgian. Mii de funcționari europeni și de experți veniți din toate colțurile continentului se inghesuie aici- dimineața intre opt și zece e aproape imposibil să iei vreun taxi de pe Zaventem, din cauza cozii, sunt mii de oameni care vin la ședințe cu avionul. In Schuman, deja de un an trupe speciale cu arme automate păzesc clădirea serviciului diplomatic european și a comisiei, iar zece minute mai jos, in Place Jourdan e destul să continui in loc să o iei la dreapta spre Parlamentul european pe rue Beliard ca să intalnești cartiere compacte africane sau arabe, cu magazine halal, cafenele murdare Internet și afișe de propagandă salafiste. In metrou nu e nici o securitate, chiar sub aceste clădiri oficiale- stația de la Schuman e sub Berlaymont, clădirea Comisiei Europene, unde de la etajul de varf prezidențial unde e sala privată de intalniri a președintelui Comisiei poți admira in intreaga sa splendoare le Cinquantenaire, arcul de triumf al lui Leopold al II-lea din 1905, in plin imperialism belgian, o cvadrigă romană care și azi e asociată in mintea noastră cu triumful Occidentului, a organizării romane asupra haosului barbar, orice ar fi vrut sculptorul să personifice la orgini. Numai un sfert de oră de mers pe jos de acest arc de triumf, mergand spre cartierul european, ajungi pe străz... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro