De ce transpiram si care sunt cele mai eficiente tratamente pentru a elimina sudoarea in exces

De ce transpiram si care sunt cele mai eficiente tratamente pentru a elimina sudoarea in exces

Pentru a mentine corpul intr-o stare placuta si nu umeda prin transpiratie, vom face dusuri caldute mai des si dupa ce ne vom sterge bine cu prosopul, insistand la incheieturi si degetele de la maini si de la picioare, care nu trebuie sa pastreze umezeala fiindca aceasta este terenul propice instalarii ciupercilor, ne vom frictiona bine cu corpul cu apa de colonie sau apa de trandafiri", sustine specialistul.

acum 80 luni (29 Jul 2017)

Organismul uman are nevoie de transpiratie, pentru ca prin acest proces absolut necesar corpul elimina o parte importanta din toxine.

Potrivit specialistilor, transpiratia este dirijata de glandele sudoripare, care sunt de doua feluri.

"In primul rand este vorba despre glande endocrine, care contin 99% apa, nu produc miros intotdeauna si sunt comandate de sistemul nervos. In al doilea rand, avem grandele apocrine, care sunt comandate de grandele endocrine si de sistemul pilos.

Potrivit specialistului, remediile constau in bai caldute, cu apa si sapun, dar si bai de plante medicinale precum tei, musetel, sunatoare.

Se recomanda, de asemenea, adaugarea in cada cu apa calduta a cateva picaturi de ulei de lavanda, care ajuta si catifeleaza pielea, dar pastreaza un parfum placut corpului. O transpiratie abundenta este determinata de unele deranjamente endocrine sau de un consum prea mare de lichide si excitante. Pentru a mentine corpul intr-o stare placuta si nu umeda prin transpiratie, vom face dusuri caldute mai des si dupa ce ne vom sterge bine cu prosopul, insistand la incheieturi si degetele de la maini si de la picioare, care nu trebuie sa pastreze umezeala fiindca aceasta este terenul propice instalarii ciupercilor, ne vom frictiona bine cu corpul cu apa de colonie sau apa de trandafiri", sustine specialistul.

De altfel, in comert se gasesc o serie de deodorante foarte bune si eficiente impotriva transpiratiei exesive, dar trebuie sa aveti grija de unde le cumparati. Ce facem cu transpiratia in exces

Medicii spun ca nu exista medicamente care sa atenueze transpiratia in exces, dar cosmeticele speciale, pe baza de saruri de aluminiu, au o actiune temporara de atenuare a transpiratiei. Procedura presupune scufundarea extremitatilor, timp de 20 de minute, intr-un bazin cu apa ionizata, Procedura se poate face in cabinetele derm... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro