De ce tot mai putini romani pleaca in vacanta de Revelion

De ce tot mai putini romani pleaca in vacanta de Revelion

Numarul de turisti care au ales sa-si petreaca Revelionul in statiunile montane sau peste hotare a scazut cu 1,5% fata de anul trecut, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Romanii care si-au petrecut vacanta de Sarbatori in strainatate au avut de ales intre destinatii de schi si sporturi de iarna, pachete turistice de tip city-break in orase europene si destinatii exotice.

acum 101 luni (4 Jan 2016)

Numarul de turisti care au ales sa-si petreaca Revelionul in statiunile montane sau peste hotare a scazut cu 1,5% fata de anul trecut, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Din cei peste 155.000 de romani care au mers in vacanta de Anul Nou, 147.000 si-au petrecut Revelionul in statiunile din tara.

De asemenea, pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei au platit peste 30.000 de persoane, cu aproximativ 5% mai putini fata de anul anterior.

Razvan Pascu, fondatorul Travel Communication Romania, a explicat pentru "Adevarul" ca motivul principal pentru care au fost mai putini turisti la munte fata de anul trecut este lipsa zapezii. "Scaderea numarului de turisti in statiunile montane este in principal legata de lipsa zapezii", a spus Pascu. De altfel, datele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc arata ca vremea neobisnuit de calda din decembrie, nespecifica acestei perioade, a determinat intarzierea sau chiar anularea rezervarilor pentru Revelion. Este vorba de preturile piperate practicate de hotelurile romanesti. De altfel, datele de la Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc mai arata ca tarifele percepute in perioada Sarbatorilor au crescut fata de anul anterior cu 5% in medie. Cred ca patronatele cresc mult preturile de Revelion in incercarea de a acoperi si perioadele din an cand nu au clienti. De asemenea, ar mai fi un posibil motiv, anul acesta, si Craciunul si Revelionul au picat intr-o zi de vineri, fata de anul trecut cand au fost mai multe zile libere daca-mi amintesc bine", a explicat Kivu.

Destinatiile straine, preferate de romani

In rest, datele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc mai arata ca in strainatate au calatorit, prin intermediul agentiilor de turism, aproape 8.200 de turisti, in scadere cu 5% fata de anul 2015.

Romanii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro