De ce torc pisicile si alte 10 curiozitati despre pisici

De ce torc pisicile si alte 10 curiozitati despre pisici

De ce torc pisicile: explicatie stiintifica Oamenii de stiinta explica torsul pisicii astfel: creierul pisicii trimite semnale catre muschii laringelui si diafragmei. Procesul de toarcere a pisicilor e considerat in primul rand un proces de comunicare, de transmitere a unor mesaje in functie de intensitate.

acum 93 luni (17 Feb 2015)

Unul din primele ganduri care ne vin in minte in momentul in care spunem pisica e torsul acesteia. De cele mai multe ori, pisicile torc in momentele in care sunt mangaiate, vor mancare, chiar mananca sau adorm. Semn ca se simt bine Torsul ar putea fi interpretat drept un semn ca pisica se simte confortabil, insa exista si alte situatii in care pisicile torc, cum ar fi momentul in care alapteaza. De ce torc pisicile: explicatie stiintifica Oamenii de stiinta explica torsul pisicii astfel: creierul pisicii trimite semnale catre muschii laringelui si diafragmei. Acestia se contracta si restrictioneaza fluxul de aer, pentru ca ulterior sa se relaxeaza pentru a lasa aerul sa treaca iar. Contractiile au loc la 25-150 de vibratii pe secunda si cauzeaza o scurta separare a corzilor vocale, fenomen care permite torsului sa apara atat in timpul inspiratiei cat si al expiratiei.

Procesul de toarcere a pisicilor e considerat in primul rand un proces de comunicare, de transmitere a unor mesaje in functie de intensitate. De asemenea, e si un mod prin care pisicile vor sa atraga si atentia, potrivit todayifoundout.com. Alte lucruri mai putin cunoscute despre pisici sunt si: 1.Inima unei pisici bate de doua ori mai repede decat a unui om; 2.Pisicile au nevoie de o sesime din cantitatea de lumina necesara oamenilor pentru a vedea clar; 9.Pisica poate alerga cu o viteza de pana la 48 kilometri pe ora: 10.Pisicile cu ochi albastri si blana alba sunt predispuse genetic la surzenie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro