De ce tine Turcia sa construiasca cat mai multe moschei in lume?

De ce tine Turcia sa construiasca cat mai multe moschei in lume?

> Am atras de cateva ori atentia aici despre proiectul constructiei acestei moschei, la dorinta Turciei, din banii sai, din dorinta personala a presedintelui sau de a vedea o Moschee la Bucuresti. In cartea lui Henry Corbin, Istoria Filosofiei Islamice, director de studii la Scoala de Inalte Studii de la Sorbona cat si director al Departamentului de Iranologie al Institutului franco-iranian, de la Teheran, afirma: "cei pentru care ratiunea umana inseamna totul si cei pentru care ea nu reprezinta nimic, ajung la aceeasi separare a ratiunii de credinta. Pana atunci, autoritatile noastre trebuie sa explice de ce, in plina tensiune in intreaga Uniune Europeana, cauzata de exploziile cu bombe puse de fanaticii islamisti, noi la Bucuresti asteptam autorizatiile pentru demararea constructiei unei moschei de peste 11.000 m2;

acum 86 luni (4 Apr 2016)

>

Am atras de cateva ori atentia aici despre proiectul constructiei acestei moschei, la dorinta Turciei, din banii sai, din dorinta personala a presedintelui sau de a vedea o Moschee la Bucuresti. Dispretul manifestat de catre Turcia la adresa Romaniei se poate observa din declaratiile celor doi presedinti la conferinta comuna de presa: dincolo de cuvinte, propunerea, o moschee la Bucuresti si o capela prin Istanbul. Avem si un proiect definitivat, dar in momentul de fata vrem sa-l dezvoltam.

Cu alte cuvinte, pot fi cat de multe voci critice, noi ne-am inteles si nu mai putem noi ca societatea romaneasca considera inoportuna decizia de a construi Turcia o moschee la Bucuresti.

Acest fapt este intarit si de plimbaretul nostru presedinte: "S-a ajuns in faza solicitarii autorizatiei de constructie. Chestiunea e de competenta primariei si se lucreaza la aceste documentatii". Mai mult, acesta este sustinut de catre Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea: "Este o decizie pe care a luat-o Guvernul Romaniei si nimeni din Parlament, la momentul respectiv, nu a contestat-o. Va reamintesc ca sunt foarte multi parlamentari care sunt de origine musulmana si sunt alesi, am avut si in Guvernul PSD o doamna ministru care era din aceasta comunitate. Romania este, in acest moment, o oaza de stabilitate, pentru ca a gasit o solutie unica in Europa si in aceasta zona a lumii de cooperare si intre religii." Acesti reprezentanti ai statului nu tin cont de societatea care i-a trimis in acele functii, chiar devin ignoranti si vorbesc de toleranta, dialog si umanitate.

Tot cu acest prilej ii transmit domnului Zgonea ca NU sunt foarte multi parlamentari de origine musulmana in Camera Deputatilor ci doar doi: Ibram Iusein - Uniunea Democrata Turca din Romania si Amet Varol - Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania. Cum de aici rezulta ca nu isi cunoaste foarte bine colegii, este evident ca nu poate intelege de ce pe roma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro