De ce sunt tinute la mal vaporasele inaugurate electoral? Burebista, Decebal, Traian si "fratii" lor, blocati in birocratie

De ce sunt tinute la mal vaporasele inaugurate electoral? Burebista, Decebal, Traian si

Sapte vaporase care poarta numele unor personaje istorice ca Decebal, Traian sau Burebista au ajuns la Timisoara dupa ce au fost cumparate de primarie in cadrul unui proiect european de reamenajare a malurilor Begai. La patru luni de la inaugurare, acest lucru nu s-a intamplat, primarul Nicolae Robu sustinand de fiecare data ca mai este nevoie de obtinerea unor avize. Iar pentru ca Bega este navigabila de la Uzina de Apa din Timisoara pana la granita cu Serbia, e nevoie de acordul tuturor Consiliilor Locale din localitatile tranzitate de Bega.

acum 49 luni (28 Sep 2016)

Sapte vaporase care poarta numele unor personaje istorice ca Decebal, Traian sau Burebista au ajuns la Timisoara dupa ce au fost cumparate de primarie in cadrul unui proiect european de reamenajare a malurilor Begai.

In cadrul proiectului, primaria s-a angajat sa achizitioneze sapte ambarcatiuni pentru transportul in comun pe apa si pentru plimbari de agrement. Vaporasele, care au costat aproximativ 11 milioane de lei, au fost construite la Galati si au ajuns rand pe rand la Timisoara. Inaugurarea oficiala a ambarcatiunilor a avut loc la sfarsitul lunii mai a acestui an, chiar de ziua primarului Nicolae Robu si cu putin timp inainte de alegerile locale. Primul pas oficial va fi facut in 28 mai, de la ora 13, cand R.A.T.T. incepe probele functionale ale sistemului de transport public de persoane cu vaporetto pe Canalul Bega", au anuntat reprezentantii Regiei Autonome de Transport Timisoara (RATT). Pe parcusul verii timisorenii s-au putut plimba gratuit cu vaporasele de pe Bega, in cadrul unor teste, urmand ca, dupa aceste teste, ambarcatiunile sa fie introduse in circuitul de transport public si pentru trasee de agrement.

La patru luni de la inaugurare, acest lucru nu s-a intamplat, primarul Nicolae Robu sustinand de fiecare data ca mai este nevoie de obtinerea unor avize. Pentru ca s-a saturat sa tot dea explicatii cu cauzele pentru care vaporasele cumparate cu bani grei sunt tinute la mal, primarul l-a scos la inaintare pe seful RATT, Ioan Goia. Acesta a explicat ca pentru punerea in circulatie a vaporaselor e nevoie de desemnarea unui operator de transport naval, RATT incepand procedurile de obtinere a acestui statut. Pentru desemnarea unui operator e nevoie, insa, de infiintarea unei administratii a caii navigabile si a unei administratii portuare. Iar pentru ca Bega este navigabila de la Uzina de Apa din Timisoara pana la granita cu Serbia, e nevoie de acordul tuturor Consiliilor Locale din localitatile t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro