De ce sunt mai fericiti oamenii care au un animal de companie

De ce sunt mai fericiti oamenii care au un animal de companie

Daca ai un prieten cu blanita in viata ta, stii bine ca animalele de companie au capacitatea de a-ti imbunatati starea de spirit, lucru dovedit stiintific. De asemenea, cercetatorii de la Universitatea de Medicina si Sanatate Publica din Wisconsin au descoperit ca un copil cu risc de a dezvolta alergii respiratorii sau astm are sanse reduse de a dezvolta eczeme daca inca din primii ani de viata traieste cu un caine in casa.

acum 79 luni (5 Mar 2016)

Daca ai un prieten cu blanita in viata ta, stii bine ca animalele de companie au capacitatea de a-ti imbunatati starea de spirit, lucru dovedit stiintific. Mai precis, cei care iubesc cainii au nevoie de un companion care sa le ofere afectiune, pe cand cei care prefera pisicile sunt ceva mai independenti. Bucuria de a avea un animal de companie este faptul ca pleci dintr-o lume si vii in alta. Desi cunosc foarte bine anumite persoane, atunci cand acestea se refera la propriul animal de companie devin alti oameni, sunt schimbati complet si astfel le vad si latura sensibila a caracterului lor", a explicat dr.

Animalutele de companie ne fac mai activi

Fie ca arunci mingi in parc pentru cainele tau, sau pur si simplu te joci cu pisica in casa, faci miscare si asta inseamna o imbunatatire a ritmului cardiac si in timp, a rezistentei la efort. Studii efectuate de cercetatorii din Ohio, SUA, au demonstrat ca persoanele care au caini se plimba cu 79% mai mult decat cei care nu au un animal de companie.

Foto Adevarul

Ne mentin sanatosi

Posesorii de animale de companie au un nivel mai ridicat de anticorpi care lupta impotriva infectiilor. De asemenea, cercetatorii de la Universitatea de Medicina si Sanatate Publica din Wisconsin au descoperit ca un copil cu risc de a dezvolta alergii respiratorii sau astm are sanse reduse de a dezvolta eczeme daca inca din primii ani de viata traieste cu un caine in casa.

Ne ajuta sa devenim empatici

Copiii care au un caine sau o pisica devin mai protectivi deoarece invata de la o varsta frageda ca toate fiintele vii au nevoie de confort si simt durere.

Unesc familiile

Animalele de companie ajuta la crearea unei atmosfere calme intre soti, frati si surori. De exemplu, o pisica ne ofera permanent surprize pentru ca ne invata comportamentul si modul nostru de a fi, asa ca ne surprinde cu o a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro