De ce sunt considerati strugurii "super-fructele" toamnei. Beneficiile uimitoare pe care le au asupra organismului
Strugurii contin antioxidanti puternici cunoscuti sub denumirea de polifenoli care au rolul de a preveni anumite tipuri de cancer precum cel de plamani, pancreas sau colon Strugurii contin si resveratrol, substanta care are beneficii pentru inima si ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange. Pentru a profita de beneficiile aduse de aceste fructe, medicii recomanda un consum la micul dejun de cel putin 20 de grame de struguri.
Fructele-vedeta ale toamnei, care se gasesc din belsug pe tarabele din piata incepand din luna august, pana la sfarsitul lui octombrie, au nenumarate beneficii pentru sanatatea organismului. Studile specialistilor au demonstrat ca strugurii ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima, imbunatatesc tensiunea arteriala, sunt un bun detoxifiant si ajuta la hidratare.
Potrivit medicilor, pentru a beneficia de toate mineralele si vitaminele oferite de fructele-vedeta ale toamnei, strugurii ar trebui consumati cu tot cu coaja. Nici samburii nu sunt de neglijat , deoarece contin ulei gras care are un rol benefic pentru nivelul de colesterol din sange", confirma medicul de familie Radu Bulumac. O cana de boabe de struguri contine 104 calorii si pentru ca fructele au un continut crescut de apa, sunt o excelenta sursa de hidratare. La o cana de boabe de struguri, continutul de apa este de 70 mm de lichid.
Strugurii contin antioxidanti puternici cunoscuti sub denumirea de polifenoli care au rolul de a preveni anumite tipuri de cancer precum cel de plamani, pancreas sau colon
Strugurii contin si resveratrol, substanta care are beneficii pentru inima si ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange.
Buni pentru digestie si vedere
Strugurii sunt o sursa bogata de fosfor, potasiu si fibre. Consumul de struguri ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism si ajuta, de asemenea, la digestie.
Au efect anti stres
Fructele vedeta ale toamnei sunt o sursa importanta de zaharuri "bune", usor de asimilat, precum fructoza sau glucoza. Studiile au demonstrat ca un consum regulat de struguri ajuta la imbunatatirea secretiei de serotonina, supranumita "hormonul fericirii"si , astfel, fructele devin un aliat in lupta cu stresul.
Strugurii negri sunt buni pentru sistemul osos
Pentru ca au un continut crescut de c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro