De ce Statul Islamic este atat de atractiv pentru femeile din Occident? "Sunt esentiale pentru supravietuirea organizatiei teroriste"

Daca e insarcinata, doliul va dura si mai mult, si apoi se va casatori cu altcineva si va avea inca un sot martir, alte patru luni de doliu si o va lua de la capat. Cel mai cunoscut este cel realizat de femeia de 20 de ani, Aqsa Mahmoud, care a fugit din Glasgow, si care este cunoscuta in mediul online ca "Umm Laith". Exista aproximativ 100.000 de mesaje pe Twitter, zilnic, si multe dintre acestea provin de la femei care s-au alaturat organizatiei, venind din Occident", spune si Marukh Ali, un cercetator norvegian care isi pregateste o dizertatie la Oxford despre femeile din Statul Islamic.

acum 89 luni (20 Aug 2015)

Pe de-o parte, pe cele pe care le considera inferioare, eretice, le trateaza ca pe produse de schimb, recompense pentru jihadisti. Femeile reprezinta piatra de temelie a califatului Insa, pe de alta parte, Statul Islamic are planuri mari pentru femeile musulmane care migreaza in teritoriul sau si care vor juca un rol-cheie in construirea asa-zisului califat. Ceea ce este foarte interesant este ca oamenii vorbesc despre Statul Islamic ca despre o organizatie a mortii, insa este chiar opusul: ei vor sa creeze un nou stat si vor cu adevarat femeile sa li se alature ca parte din aceasta politica utopica", explica dr. Un alt expert in organizatia terorista, care a fost membru Al Qaeda, crede ca abordarea femeilor in cadrul Statului Islamic este foarte diferita fata de cea a teroristilor Al Qaeda sau a talibanilor. Ei aduc familii din intreaga lume musulmana, nu doar din Europa si SUA, dar si din Asia centrala", spune Aimen Deen, fost membru Al Qaeda, pentru BBC. Elementul romantic in atragerea femeilor de partea Statului Islamic Mesajele de recrutare online ale SI in diverse limbi transmit musulmanilor sa-si abandoneze casele lor confortabile din Occident si sa se alature califatului. Ignorate de marea majoritate, exista totusi un numar de oameni care raspund, in special femei. Unele sunt ca cele trei fete din Marea Britanie care au fugit de acasa, dorind sa devina sotii de jihadisti. Speranta de viata a unui jihadist este de o luna sau doua. Ce se va intampla cand o femeie se va casatori cu el, el va muri si timp de patru luni si zece zile ea va fi in doliu? Daca e insarcinata, doliul va dura si mai mult, si apoi se va casatori cu altcineva si va avea inca un sot martir, alte patru luni de doliu si o va lua de la capat. Asta nu e o viata fericita, este o tragedie Aimen Deen, fost membru Al Qaeda Rolul femeilor in societatea islamica Spre deosebire de talibani sau de Al Qaeda, SI a permis multora dintre femeile din Occident sa indeplineasca un rol public pe retele socia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro