De ce si-a amanat Gabriel Oprea demisia din Senat

De ce si-a amanat Gabriel Oprea demisia din Senat

Initial, acest lucru a fost refuzat de Parlament, ulterior domnul Mitrea a demisionat, iar procurorii DNA au cerut aviz de la presedintele Romaniei de atunci, pe care l-au si obtinut, acesta a fost trimis in judecata si, ulterior, condamnat", a spus Kovesi, intr-un interviu pentru TVR. Iohannis are ultimul cuvant Gabriel Oprea se bucura pe viata de imunitatea data de Legea raspunderii ministeriale, intrucat faptele pentru care este cercetat - moartea politistului Bogdan Gigina- au fost comise in timpul mandatului de ministru de Interne.

acum 54 luni (27 Sep 2016)

Gabriel Oprea a anuntat ca "intelege sa demisioneze" abia cu data de 1 octombrie. Dar nu neaparat in tonul patetic de pana acum, ci agatandu-se de faptul ca procuorii DNA vor trimite imediat presedintelui Klaus Iohannis o noua solicitare de incepere a urmaririi penale, fara sa aduca probe noi. "Oprea, atunci cand si-a anuntat demisia, era sigur ca DNA trebuie sa vina cu probe noi, deci mai avea o speranta ca nu va putea fi urmarit penal", au povestit surse parlamentare pentru "Adevarul".

Kovesi i-a stricat planul

Numai ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a lasat de inteles ca, imediat dupa ce Oprea va demisiona, DNA va trimite o solicitare la Cotroceni, invocand probele deja existente la dosar. Insa, cum Oprea isi pierde calitate de senator, ele mai pot fi folosite o data si impotriva fostului ministru Oprea. "V-as reaminti cazul Miron Mitrea, cand pentru acesta, in calitate de parlamentar, s-a cerut urmarirea penala de catre procurorii DNA. Initial, acest lucru a fost refuzat de Parlament, ulterior domnul Mitrea a demisionat, iar procurorii DNA au cerut aviz de la presedintele Romaniei de atunci, pe care l-au si obtinut, acesta a fost trimis in judecata si, ulterior, condamnat", a spus Kovesi, intr-un interviu pentru TVR.

Surse politice au declarat pentru "Adevarul" ca si juristii Administratiei Prezidentiale sunt de acord cu interpretarea DNA. De precizat ca presedintele Klaus Iohannis a aprobat pana acum toate solicitarile procurorilor de ridicare a imunitatii. In plus, Oprea va fi sustinut public si de Traian Basescu, Victor Ponta si alti prieteni", au povestit sursele citate pentru "Adevarul". "Cei care ma cunosc, chiar si cei care nu m-au placut niciodata, pot sa confirme ca am fost si sunt un bun roman, ca tin cu tara mea, Romania. Se pare ca acest lucru este de neacceptat de catre unii. Platesc de fapt pentru ca am indraznit sa vorbesc despre interesul national, despre valori traditionale, despre Armata si B... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro