De ce se simte Monica Iacob-Ridzi "sacrificata"

Monica Iacob Ridzi a postat pe blog, cu o zi inainte de decizia finala in dosarul sau de coruptie, un text in care vorbeste de probe din proces si probleme de sanatate, sustinand ca spera ca ICCJ sa inteleaga ca e nevinovata, dar aratand si ca "altarul de sacrificiu are nevoie de al 13-lea ministru", scrie Mediafax. Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnata, in 27 ianuarie 2014, de ICCJ, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului. Potrivit DNA, in perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , in calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

acum 100 luni (15 Feb 2015)

Monica Iacob Ridzi a postat pe blog, cu o zi inainte de decizia finala in dosarul sau de coruptie, un text in care vorbeste de probe din proces si probleme de sanatate, sustinand ca spera ca ICCJ sa inteleaga ca e nevinovata, dar aratand si ca "altarul de sacrificiu are nevoie de al 13-lea ministru", scrie Mediafax.

Textul postat duminica pe blog de Monica Iacob Ridzi incepe cu prezentarea situatiei bunicilor sai paterni, cetateni romani de origine germana, care au fost deportati in Uniunea Sovietica, in ianuarie 1945.

Ea vorbeste apoi despre ceea ce s-a intamplat cu bunica sa la intoarcerea din lagar, cand nu a mai fost recunoscuta de fiul sau - tatal fostului ministru -, dar si despre faptul ca aceasta s-a recasatorit, crezand ca sotul sau a murit in Uniunea Sovietica, cativa ani mai tarziu dovedindu-se ca acesta era insa in viata.

Apoi, Monica Iacob Ridzi povesteste despre tatal sau, despre boala acestuia si despre decesul la varsta de 59 de ani, precizand ca, in urma acestei experiente, a inteles inca o data "ca exista valori mult mai importante decat cele financiare, ca cea mai importanta este sanatatea" si ca oamenii nu se pot impotrivi sortii.

Ea povesteste apoi despre preluarea mandatului de ministru al Tineretului si Sportului, in decembrie 2008, mentionand ca atunci "a avut o strangere de inima", insa a fost convinsa sa accepte aceasta functie de colegii din partid.

"Argumentele colegilor din partid au fost puternice: ai demisionat din Parlamentul European, ai candidat si ai fost aleasa cu un numar foarte mare de voturi in Parlamentul Romaniei, nu poti sa refuzi… Am acceptat. Cand am aflat ca eram de fapt al 13- lea ministru al sportului am avut o strangere de inima…dar recunosc, nu banuiam nicio secunda in acel moment ca intr-un minister salariatii pot face ce vor, peste capul ministrului", mai arata Ridzi.

De asemenea, ea prezinta si probe din dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, spun... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro