De ce se implica senatorii in scandalul Antena

Dincolo de vorbele frumoase legate de libertatea de expresie, declaratiile politicienilor reprezinta un exemplu de prezentare unilaterala a lucrurilor, toti omitand informatii esentiale, de natura publica. De asemenea, senatorii nu par sa stie prevederile legale in materie: " Atunci cand proprietarul unui imobil doreste sa il evacueze pe ocupantul acestuia, dupa ce dreptul de a ocupa imobilul a incetat, proprietarul va notifica in scris ocupantul, punandu-i in vedere sa elibereze imobilul pe care il ocupa fara nici un drept, in termen de 5 zile de la comunicarea notificarii" (art.

acum 54 luni (17 Feb 2016)

In acest fel, PSD, PNL, UDMR si UNPR au fost de acord sa implice Senatul in actiunea trustului Intact, detinut de familia lui Dan Voiculescu, impotriva aplicarii unei hotarari judecatoresti.

Propunerea a fost lansata de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a invocat "un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei si de anihiliare a presei". "Descinderea brutala si supranumerica desfasurata de Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) la adresa unei televiziuni, cu controlul identitatii persoanelor aflate in sediu, un control abuziv, din care nu au lipsit probabil folosirea gazelor lacrimogene, asta era ceea ce se mai putea face in plus, mi se pare ca ajunge sa fie expresia ultima a acestor derapaje si excese permanente care se intampla in Romania in ultima perioada", a declarat presedintele Senatului. Propunerea presedintelui Senatului a fost sprijinita de toate partidele si a primit 70 de voturi favorabile, 3 abtineri, 2 voturi impotriva.

"PSD nu poate asista nepasator la aceasta tentativa de suprimare a unui post de televiziune din Romania - stat european, Romania-membru al UE", a sustinut Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD. De altfel, pozitia PSD a fost intarita si de presedintele partidului Liviu Dragnea, in conferinta de presa tinuta dupa sedinta Senatului (Dragnea fiind deputat, nu a participat). Senatorul liberal Marius Obreja a spus ca liberalii incurajeaza si sprijina actiunile institutiilor statului "de la cap si pana la coada", dar nu pot fi de acord cu "abuzuri". Pozitii similare au avut si UNPR si UDMR, in cazul Uniunii stindardul libertatii de exprimare fiind preluat de Verestoy Attila, o prezenta discreta in viata publica, in ultimii ani.

Dincolo de vorbele frumoase legate de libertatea de expresie, declaratiile politicienilor reprezinta un exemplu de prezentare unilaterala a lucrurilor, toti omitand informatii esentiale, de natura publica. Astfel, sediile posturilor de televiziune Antena 1... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro