De ce se duce Miron Mitrea la puscarie cu zambetul pe buze

Sute de milioane de euro au fost sifonati in mandatul de ministru al Transporturilor detinut de Miron Mitrea la incepului anilor 2000 numai de la companiile publice de cale ferata. Dan Ioan Popescu, de asemenea fost ministru in aceeasi guvernare Adrian Nastase, pare sa fie destul de linistit si a devenit un prosper om de afaceri, desi de numele sau au fost legate marile privatizari controversate ale Romaniei dintre anii 2000-2004. Conturile din Italia si alte tari ale fostului artizan al marilor privatizari din Romania au fost verificate de Agentia Nationala de Integritate si demnitarul s-a ales cu confiscarea ridicolei sume de doua sute de mii de euro, pentru cheltuieli nejustificabile.

acum 68 luni (17 Feb 2015)

Oamenii despre care presa a scris ani la rand ca ar fi in spatele unor contracte si spagi de miliarde de euro ajung sa fie condamnati la doar cativa ani de puscarie pentru sume si fapte derizorii in comparatie cu prejudiciile reale aduse din pozitia guvernamentala pe care au avut-o. Numai ca pedeapsa de doi ani pe care o are de executat unul dintre cei mai influenti oameni din guvernul Nastase pare mult prea mica in comparatie cu faptele pe care presa le-a semnalat in ultimii ani. Sute de milioane de euro au fost sifonati in mandatul de ministru al Transporturilor detinut de Miron Mitrea la incepului anilor 2000 numai de la companiile publice de cale ferata. Anchete jurnalistice au aratat cum s-au vandut peste saizeci de mii de vagoane la pret de fier vechi numai de la CFR Marfa. CFR cumpara rochii de mireasa, costume de scafandru si alte lucruri complet inutilizabile la preturi chiar de o mie de ori mai mari. Sute de milioane de euro au fost platite catre firma Bechtel, printr-un contract secret si defectuos, pentru constructia unei autostrazi fantoma. Cu toate acestea, Miron Mitrea a fost condamnat intr-un dosar in care un functionar de stat ar fi platit renovarea casei detinuta de mama fostului ministru. Prejudiciul pentru care a fost condamnat este, prin urmare, unul ridicol - de aproape o suta de mii de euro.

Dan Ioan Popescu, de asemenea fost ministru in aceeasi guvernare Adrian Nastase, pare sa fie destul de linistit si a devenit un prosper om de afaceri, desi de numele sau au fost legate marile privatizari controversate ale Romaniei dintre anii 2000-2004. Unele dintre contractele de privatizare facute sub mandatul ministrului economiei de atunci, precum cel privind Petrom, sunt tinute sub lacat si astazi, fiind secretizate inca de la momentul semnarii. Conturile din Italia si alte tari ale fostului artizan al marilor privatizari din Romania au fost verificate de Agentia Nationala de Integritate si demnitarul s-a ales cu confiscarea ridicolei sume d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro