De ce se crede ca "Luna sangerie" anunta o catastrofa. Superstitii legate de evenimentul astronomic uimitor

De ce se crede ca

Conform www.superstitii.ro, oamenii credeau ca atunci cand este eclipsa de Luna sau de Soare "dracii sunt vinovati ca vin si-o fura de pe cer" sau daca era eclipsa partiala, vinovati se faceau varcolacii care "veneau s-o manance". Va recomandam si: Imagine incredibila: eclipsa totala de soare, surprinsa din avion, deasupra Atlanticului, de vanatorul roman de eclipse Catalin Beldea Precedentele eclipse vizibile din Romania: 25 de eclipse totale de Soare, in ultimul mileniu.

acum 67 luni (3 Apr 2015)

Eclipsa totala de Luna, care va da nastere fenomenului optic numit "Luna sangerie", avand in vedere culoarea discului satelitului Terrei, va avea loc sambata, in intervalul 09.01 GMT (12.01, ora Romaniei) - 14.59 GMT (17.59, ora Romaniei). Eclipsa va fi vizibila in regiunea Oceanului Pacific, pentru locuitorii din Australia, Japonia, China, Asia de Sud-Est si coasta de vest a Americii, care vor putea observa cum Luna devine rosiatica, informeaza space.com. Acestea arata ca ori de cate ori a avut loc acest fenomen, lumea a fost zguduita de evenimente care au schimbat istoria.

Fenomenul astronomic, cunoscut ca "tetrada", presupune o serie de patru eclipse totale de luna. De fiecare data cand "Luna de Sange" a picat in timpul unei sarbatori evreiesti au avut loc evenimente care au schimbat istoria.

Se accentueaza emotiile

In timpul eclipselor de Luna, organismul uman are de suferit. Din vechime insa, evenimentele astronomice le-au dat de gandit oamenilor simpli.

Conform www.superstitii.ro, oamenii credeau ca atunci cand este eclipsa de Luna sau de Soare "dracii sunt vinovati ca vin si-o fura de pe cer" sau daca era eclipsa partiala, vinovati se faceau varcolacii care "veneau s-o manance". Evenimentul mai era considerat si ca o pedeapsa de la Dumnezeu pentru pacatele oamenilor. Conform Magdei Stavinschi, doctor in astronomie, cercetator la Institutul Astronomic al Academiei Romane, citata de PROTV, miturile legate de eclipse "sunt clasice si au venit din necunoastere". Cercetatorul a precizat insa ca acestea sunt legende si mituri care raman deocamdata la nivelul povestilor populare si nu au nicio influenta asupra omului.

Va recomandam si:

Imagine incredibila: eclipsa totala de soare, surprinsa din avion, deasupra Atlanticului, de vanatorul roman de eclipse Catalin Beldea

Precedentele eclipse vizibile din Romania: 25... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro