De ce sa utilizezi granatul rosu la masinile de taiat cu jet de apa (P)

Materialele abrazive prezinta multiple forme ale particulelor, de la sfere perfecte - cum ar fi, de exemplu, bilele de otel - pana la particule ascutite sub forma de ace - cum ar fi carbura de siliciu. Granatul rosu oferit este un material procesat atent dupa ce a fost extras din mina pentru a atinge un nivel de puritate extrem de ridicat, proces prin care se elimina alte urme de materiale auxiliare care pot interfera cu un proces optim de taiere, spre exemplu, prin infundarea duzelor sau prin contaminarea suprafetelor.

acum 38 luni (25 Jul 2017)

Apa este una dintre resursele naturale ce poseda o forta deosebita de patrundere datorita careia reuseste sa treaca prin munti, sa modeleze stanci si roci dure de granit in drumul sau catre aval. astfel, apa este proiectata printr-un orificiu foarte stramt, folosind o presiune extrem de ridicata, cumul de factori ce asigura apei o forta de patrundere foarte mare in substrat. Daca se adauga in apa si un material abraziv dur, spre exemplu granat rosu, forta apei creste exponential, reusind sa taie si sa decupeze cu precizie milimetrica aproape orice tip de material, de la carton si cauciuc, pana la ceramica, otel, titan, piatra si cuart.

Aproape orice material abraziv a fost testat pentru a se stabili cat de eficient este pentru masina de taiat cu jet de apa. Cel mai bun abraziv se distinge a fi granatul rosu, datorita unei serii unice de caracteristici de duritate, densitate, friabilitate si forma a particulelor, ce maximizeaza proprietatile de taiere ale masinilor cu jet de apa. In procesul de taiat cu jet de apa este necesar un echilibru optim intre forta de taiere si uzura componentelor masinii de taiat. Un abraziv prea dur creste viteza de taiere, insa erodeaza prea rapid duzele, fapt care duce la timpi morti de operare, dar si la cresterea costurilor de inlocuire a pieselor echipamentului de taiere. Granatul rosu are o duritate de aproximativ 8 pe scara Mohs, valoare ce echilibreaza in mod eficient nevoia de a taia rapid, dar si de a oferi o durata de viata rezonabila echipamentelor. Forta de taiere a masinii cu jet de apa este functie de doi factori: greutatea abrazivului multiplicata cu velocitatea. Totodata, un material prea dur nu se frange in bucati ascutite atunci cand este proiectat pe suprafata de contact, ci doar se rotunjeste la colturi, fiind proiectat pe suprafata intr-o forma neascutita (boanta) ce nu mai dispune de o capacitate optima de taiere la contact cu materialul. Tinand cont de natura semifriabila a granatului rosu in particule cu ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro