De ce sa nu candideze Dacian Ciolos? Doar pentru ca PSD are oroare de oameni decenti?

De ce sa nu candideze Dacian Ciolos? Doar pentru ca PSD are oroare de oameni decenti?

De bine, de rau, Guvernul Ciolos nu a facut miscari bruste, buimacitoare, a pastrat in aceiasi parametri chestiuni extrem de sensibile cum sunt justitia, apararea sau afacerile externe, a urnit din loc un proces inca timid de transparentizare si debirocratizare si, cel mai important, niciunul dintre ministri nu a fost implicat in scandaluri de coruptie. Vedem asadar ca dinspre PSD vin doua parghii de presiune, ce negresit se vor amplifica in perioada urmatoare, care au ambitia de a-l scoate complet din viata publica pe Dacian Ciolos: una dinspre Liviu Dragnea, care ii spune sa nu candideze, si alta dinspre Victor Ponta, care ii spune sa nu asume vreo functie dupa alegeri daca nu candideaza.

acum 46 luni (20 Jul 2016)

>

Cand a preluat guvernul in toamna anului trecut, Dacian Ciolos a spus limpede ca nu va participa la alegerile din acest an. Apoi a reiterat aceasta promisiune si in primavara aceasta, subliniind ca o fi avand el multe pacate, dar unul sigur nu-l are: acela ca nu s-ar tine de cuvantul dat. Sigur, nu a mutat muntii - dar nici nu avea cum, cu un sprijin parlamentar mai degraba prezumat decat dovedit, deseori subrezit de numeroasele amenintari cu motiunea de cenzura lansate dinspre PSD. Dar in orizontul limitat de timp pe care l-a avut la dispozitie, guvernul Ciolos a aratat, cu pasi mici, dar semnificativi, cum poate arata o guvernare cu buna-credinta. Bunaoara, ca sa dau un exemplu personal, este extrem de reconfortant faptul ca nu mai simt nevoia, ca in timpul guvernarii Ponta, sa ma uit zilnic in Monitorul Oficial, cu banuiala legitima ca iar a facut guvernul vreo golanie pe sub masa.

De bine, de rau, Guvernul Ciolos nu a facut miscari bruste, buimacitoare, a pastrat in aceiasi parametri chestiuni extrem de sensibile cum sunt justitia, apararea sau afacerile externe, a urnit din loc un proces inca timid de transparentizare si debirocratizare si, cel mai important, niciunul dintre ministri nu a fost implicat in scandaluri de coruptie. Or un an de zile fara niciun scandal de coruptie pare o performanta pe care niciun guvern n-a mai atins-o pana acum. Singurele reprosuri carora le-a avut de facut fata au fost unele declaratii mai mult sau mai putin inspirate ale unor ministri - care deseori s-au dovedit mai degraba decontextualizari sau pure rastalmaciri.

In aceste conditii, nu putini sunt cei care vad in acest mod de guvernare un bun ce poate fi valorificat electoral. Liberalii, care multa vreme s-au plasat intr-o oarecare ambiguitate fata de Guvern, au renuntat deja la solutia Predoiu-premier si vad in Dacian Ciolos un bun profil de viitor prim-ministru. La fel s-au exprimat si cei de la UDMR, cu conditia ca acesta sa aiba, totusi, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro